VINJE HAR STRANDET I DRØBAK

– Vi ønsker at et besøk her er en stimulerende opplevelse som gir et forsterket positivt inntrykk av merkevarene.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Martin Vinje i The Martin Vinje Company, som representerer Kenwood og DeLonghi i Norge. Han har etablert seg i Drøbak noen meter fra Oslofjorden, ved Sjøsenteret på Husvikholmen.

– Først holdt jeg til på Ulven i Oslo, senere på Skullerud. Med økt sortimentet trengtes nye lokaler, og jeg strandet bokstavelig talt her i Drøbak. Jeg kom i kontakt med Heitmann Marin AS som er forhandler av finere seilbåter, og flyttet inn i de tidligere fabrikklokalene i strandkanten vis a vis Oscarsborg festning. Her har vi etablert oss med utstilling av det meste Kenwood og DeLonghi byr på, sier Vinje.

Utstillingsrommet er på 70 kvadratmeter, og rommer også arbeidsplassen til Kenwood og DeLonghis mann i Norge. I et annet bygg har Vinje et undervisningsrom for 50 personer, og et testkjøkken der produktene kan prøves og testes av bransjefolk og presse.

Bransjefolk på besøk blir overveldet over bredden i sortimentet

Snart ti år

– Bransjefolk på besøk blir overveldet over bredden i sortimentet. I kombinasjon med beliggenheten gjør dette et besøk her til noe mer, mener Vinje.

The Martin Vinje Company AS har snart ti års-jubileum. Disponent Vinje mener selv forretningsmodellen har vært en suksess.

– Vi er markedsledende innen de fleste hovedgruppene våre. Vi har en spesiell forretningsmodell, der Servicecompaniet ivaretar alt av teknisk support, service og garantier, mens Net Eltorget utenfor Bergen fungerer som importør og distributør til deler av markedet. I tillegg importerer Elkjøp og Expert direkte til sine sentrale lager, sier Vinje.

– Hvor mange er ansatt i The Martin Vinje Company?

– Det er ikke mange. Forretningsmodellen min har vært å sette ut det meste. Øystein Båtnes og Tonje Aschehoug er engasjert av Kenwood og DeLonghi gjennom mitt selskap som salgsfremmere (merchandisere), alle øvrige funksjoner er satt ut til andre selskaper, sier Vinje.

Plass til flere

Båtnes er bosatt i Ålesund og dekker store deler av kyst-Norge fra Trondheim og sørover. Aschehoug dekker resten av landet, og arbeider også med Danmark og Sverige.

Vinje ønsker flere fra bransjen velkommen til Drøbak.

– Vi flyttet inn i industribygget i vinter, og det er fortsatt ledige arealer her. Jeg vil gjerne invitere andre firma i bransjen til å ta del i den styrkingen av livskvaliteten det er å arbeide i et så trivelig miljø, sier Vinje.

I samme bygg er det etablert en restaurant med. Vinje sier denne selvfølgelig vil benytte produkter fra Kenwood og DeLonghi.

– Hvor viktig er det for deg at du selv bor på den andre siden av fjorden, sju minutter unna med båt?

– Det var en fascinerende tanke at jeg kunne bruke båten til arbeidet, og det er med sorg jeg må innrømme at det ofte blir til at jeg tar bilen, smiler Vinje.

Powered by Labrador CMS