MENER OLJEOVNER ER TRYGGEST

Martin Vinje er glad oljefylte varmeovner ikke lenger er gjenstand for negativ medieomtale. – Fornuften har seiret! sier han.

Publisert Sist oppdatert

– Oljefylte varmeovner har vært gjennom en kryssild som kategori, og jeg hevder fortsatt at dette er det tryggeste produktet man finner i elektrofaghandelen. Det ble en periode skapt feil holdninger hos publikum, men fornuften seiret til slutt og det er ikke mye av dette nå, sier Vinje.

Han er daglig leder hos The Martin Vinje Company AS, som representerer DeLonghi i Norge. En av produktkategoriene til den italienske produsenten er nettopp oljefylte varmeovner.

– Dette er enkelt sagt en sammensveiset stålbeholder med et elektrisk varmeelement i midten, som er fylt med en væske som dessverre har olje i navnet. Tennevnen i denne væsken er ikke større enn at en pakke med meierismør nærmest blir plutonium i sammenligning. Den negative medieomtalen vi så for noen år siden var en kombinasjon av feilslått samfunnsinformasjon og ordet olje. Visst kan en ovn søle og grise til hvis den begynner å lekke, men dette er jo en forsikringssak og brukerfordelene overskygger alle negative elementer, sier Vinje til fagbladet Elektronikkbransjen.

Tennevnen i denne væsken er ikke større enn at en pakke med meierismør nærmest blir plutonium i sammenligning

Bra for allergikere

Han sitter i dag i Norsk elektroteknisk komité (NEK), i rådet som er med på å sette standardene for sertifisering for elektriske apparater i Europa, og snakker seg bokstavelig talt varm om temaet.

– Oljefylte varmeovner forbruker lite oksygen og den lave overflatetemperaturen gjør at de ikke brenner støv, hvilket er bra for inneklima og astmatikere. Dessuten kan de ryddes bort om sommeren, sier Vinje.

Han mener flyttbare varmekilder er løsningen
for mange når man behøver litt ekstra varme i rommet.

– De er fleksible og enkle å flytte rundt på, trygge og brukervennlige. En oljeovn fra DeLonghi bidrar til bedre varmeøkonomi på grunn av sin svært effektive varmespredning takket være sitt patenterte Dragon-design, sier Vinje.

Han viser til at den italienske produsenten har en hel serie, fra rimeligere til de dyrere modeller med elektronisk termostat som skal holde en helt jevn temperatur.

Komfortknapp

– Det siste tilskuddet er modellen KH7709, med en Comfort Temp-knapp som gir stabilt 22 grader, uavhengig av hvilken grad man har stilt termostaten på. Denne gir virkelig gleden av en trygg og lun varme. Med anti-frost funksjonen kan oljeovnen også brukes som frostvakt. Felles for alle modellene fra DeLonghi er fem års garanti, og at alle er utviklet og godkjente som permanente varmekilder, sier Vinje.

Han viser til at det selges tre ganger så mange oljefylte varmeovner som andre varmekilder.

– I kuldeperioden vi har vært gjennom har vi virkelig sett interessen for denne varmekilden. Vi har hatt to milde vintre bak oss, og handelen har vært redd for å sitte med for mye varmeovner på lager. Heldigvis er ikke produktene gjenstand for kort levetid, og i år blir vi utsolgt både i Europa og hos handelen i Norge, og det er en god følelse at vi står med tomme lagre når vi går inn i en ny sesong. Det kommer spennende nyheter fra DeLonghi til høsten, og jeg gleder meg til å presentere dem for handelen, sier Vinje.

Powered by Labrador CMS