DØRA PÅ KLEM FOR FM men kun sammen med dab+/dab

– Rene FM-radioer er et avsluttet kapittel for oss. Nå selger vi dem kun i kombinasjon med digitalradioer.

Det sier Lars Pedersen i Target United AS, som distribuerer taiwanske Sangean i Norge. Digitalradio vil si dab/dab+ og eventuelt internettradio.

– Dab/dab+ er det viktigste for kundene, og vi fokuserer ikke på rene internettradioer, sier Pedersen.

Han sier dab-salget ikke har tatt helt av, men mener det var viktig å få myndighetenes dab-vedtak på plass.

– Vi er sikre på at salget vil øke, og at det mot slutten av perioden vil bli et vanvittig salg av dab-radioer, sier Pedersen.

I tillegg til å lage sine egne radioer, har Sangean de fleste kjente radiomerker som kunder.

– De har en utrolig utvikling, og følger med på alle plattformer når det gjelder radio, sier Pedersen.

Produsenten er lydhøre for tilbakemeldinger fra Target.

– De har ikke den samme nærkontakten med markedet slik vi har, og ofte blir det noe av det vi melder inn, sier Pedersen.

Kjøkkenradioer

For Target United ligger salget hovedsakelig på reise- og kjøkkenradioer. I tillegg selger de godt med kompakte mikroanlegg med dab/dab+/FM/internettradio kombinert med CD-spiller.

– Er det aktuelt for dere å satse på digitalradio for bil?

– Det ser både vi og Sangean absolutt på, men vi har ikke noe produkt klart per i dag. Dette kan være en ren bilstereo med dab+/dab-mottaker, men det mest spennende er en enkel adapterløsning for eksisterende FM-radioer - der folk slipper å sette bilen på verksted for å montere den.

– Snakker vi om en løsning der digitalradiomottakeren formidler signalene analogt via en liten FM-sender?

– Vi ser på flere ulike løsninger, og dette er én av dem. Man mister i så fall fordelen med lydkvaliteten, men får brukervennligheten og tilgangen til kanalene. I en overgangsfase inntil bilprodusentene har skjønt dette med digitalradio kan dette være en smidig løsning for mange, sier Pedersen.

Enkelte markeder både i Europa og Australia går for dab+ som første digitale radioplattform. Dette mener Pedersen kan by på enkelte utfordringer.

– De er ikke interessert i å koste på en vanlig dab-mottaker i radioen, også med tanke på lisensavgifter, derfor må man tenke seg godt om før man flytter digitalradioer over landegrensene. Å ta inn en ren dab+-mottaker vil ikke fungere i Norge i dag.