PUBLIKUMSFRIERI FRA SONY

Playstation 4 valset over Microsofts klønete PR-apparat på Sonys presseshow og vant dermed spillernes gunst.

Publisert Sist oppdatert

Fordelen med å ha den siste pressepresentasjonen dagen før E3 er at Sony kan tilpasse seg konkurrentenes annonseringer. Ryktene vil ha det til at både pris og funksjoner først ble klart noen timer før Sonys presentasjon, der de formelig kjørte en dampveivals over Microsofts Xbox One.

Microsoft hadde spillfansen mot seg på grunn av rigide regler, spill-lisenser og onlinekrav for sin nye konsoll, og Sony benyttet anledningen til å fri til sine egne fans ved å presentere en konsoll uten de samme forbrukerfiendtlige kravene Microsoft forsøket å innfri, samt til en lavere pris enn Xbox One. De fleste var ikke i tvil om at Sony vant årets E3 med sin presentasjon.

Best på PR

Personlig likte jeg designet svært godt, og jeg hørte fine ting om håndkontrolleren

– Jeg synes både Sony og Microsoft hadde mange gode spill å vise frem. Basert på innholdet som ble presentert vil jeg vel kalle dem like gode, men Sony har nok vært flinkere på PR-arbeidet både før og etter E3, mente spilljournalist Marius Kjørmo fra Gamer.no.

– Sony vant duellen. Brukervennlighet, brukervennlighet, brukervennlighet. Da er det enkelt å tilfredsstille fansen. Personlig likte jeg designet svært godt, og jeg hørte fine ting om håndkontrolleren, synes Anna Aarseth, produktsjef for spill og film i Dagbladet.

Mesteparten av Sonys presseshow var viet Playstation 4, med fokus på nye titler til maskinen. En sekvens av showet var viet til indie-utviklere. Mens Microsoft ikke tillater egenpublisering av spill fra mindre utviklere til Xbox One, har både Sony og Nintendo åpnet for slik publisering på sine nye konsoller, noe som har ført til at mange indie-utviklere har annonsert spill til Playstation 4, Wii U og Playstation Vita, men ikke til Xbox One.

Indie-utviklere

Foruten indie-satsingen er det få ting som skiller Playstation 4 og Xbox One, spesielt nå som Microsoft har gjort sin maskin mer like Sonys konsoll. Likevel har Sony mest medvind akkurat nå, takket være Microsofts opprinnelige begrensinger rundt Xbox One. Nordisk Film, som distribuerer Playstation i Norden, er svært fornøyd med årets E3.

– Vi opplevde et meget godt E3. Vi fikk kommunisert at vi slipper ny konsoll i år og alle fordelene ved PS4. Vi fikk snakket om mange spennende titler og fruktbare samarbeid i tiden fremover. Vi fikk vist at PS3 har et særdeles spennende år gående, og vi fikk vist frem noen fremragende titler på PS Vita som slippes til høsten, sier Marius Steen, Nordic Product Manager i Nordisk Film.

Tre i julesalget

Nordisk Film vil dermed stille med tre ulike konsoller til årets julesalg. Den helt ferske Playstation 4, som forventes å lanseres i november eller desember, den håndholdte konsollen Playstation Vita, samt en fortsatt levedyktig Playstation 3. Distributøren er klar til å sjonglere tre ulike maskiner under årets julesalg.

– Til PS Vita kommer det unike titler og nye måter å spille på. Som sagt ser vi ferske kreative og actionfylte titler til PS Vita, samtidig som vi vil oppleve PS Vita samarbeide med PS4. For PS3 lanserer vi muligens konsollens aller sterkeste titler i år. Vi har nettopp lansert The Last of Us og dermed opplevd det mange mener er denne generasjonens aller beste spill. Så kommer Beyond: Two Souls fra Quantic Dream (skaperne av Heavy Rain) den 9. oktober og GT6 senere i år. Med PS4 kommer en ny konsoll med nye muligheter. Ikke bare slipper vi nyskapende titler fra våre egne studioer, men vi ser også frem til mange utrolig spennende spill fra tredjepartsutviklere. Spesielt Watchdogs fra Ubisoft og Destiny fra Bungie og Activision. Det blir helt klart et forrykende år i PlayStation og vi gleder oss til å dele alle våre titler og produkter med alle de der ute som liker spill like godt som oss.

PLAYSTATION 4

Pris: 3.490,- (www.komplett.no)

Optisk drivverk: Blu-ray/DVD

RAM: 8 GB DDR5

CPU: X86 AMD 8-kjerners

Lagringsplass: 500 GB Harddisk (utskiftbar)

Ekstern lagring: TBA

Skylagring: Ja

Onlinekrav: Nei

Bakoverkompatibilitet: Nei

Stemmekommandoer: TBA

USB: 3.0.

Nettilkobling: Gigabit ethernet IEEE 802,11 b/g/n wifi

Bluetooth: 2.1

A/V-porter: HDMI ut, 4K-støtte, optisk utgang

Regionslåst: Nei

Lanseringsdato: Q4 2013

PS4-SPILL

Playstation 4-spill som ikke kommer på Xbox One:

Basement Crawl - Bloober Team

Blacklight: Retribution - Zombie Studios

DayZ - Bohemia Interactive

Daylight - Zombie Studios

DC Univers Online - SOE

Deep Down - Capcom

Diablo III - Blizzard

Don’t Starve - Klei Entertainment

Driveclub - Evolution Studios

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn - Square Enix

Galak-Z: The Dimensional - 17-BIT

Glowtag - Greenfly Studios

Hohokum - Honeyslug

Infamous: Second Son - Sucker Punch

Killzone: Shadow Fall - Guerrilla Games

Knack - SCE Japan Studio

Mercenary Kings - Tribute Games

Octodad: Dadliest Catch - Young Horses Inc.

The Order 1886 - Ready at Dawn

Outlast - Red Barrels Studio

The Pinball Arcade - FarSight Studios

Planetside 2 - SOE

Primal Carnage: Genesis - Lukewarm Media

Project: Heart and Soul - Reach Game Studios

Quickdraw - Greenfly Studios

Ray’s The Dead - Ragtag Studios

Rocketbirds 2: Evolution - Ratloop

Secret Ponchos - Switchblade Monkeys

Super Motherload - XGen Studios

Super Stardust HD 2 - Housemarque

Tiny Brains - Spearhead Games

Transistor - Supergiant Games

War Thunder - Gaijin Entertainment

Warframe - Digitial Extremes

The Witness - Jonathan Blow

Powered by Labrador CMS