Loewes oled-TV på 65 tommer har en pris på 62.000 kroner. Gulvstativet koster 12.500 kroner. Foto: Loewe

TILPASSER LYDEN TIL ØRET

Loewe benytter seg av en million ører for å gi brukeren en best mulig lydopplevelse. Mimi Defined er navnet på teknologien.

Publisert

Mimi er ifølge Loewe det japanske ordet for øre, og en million ører er testet og analysert. Dette skal gi god lyd unikt tilpasset, også ved lavt volum.

Fokus på lyd

Roger Wollan (t. v.) og Tore Lundby demonstrerer den nye lydteknologien i Loewes produkter. Foto: Jan Røsholm.

– Den store nyheten er ikke utenpå, men inne i TVen, sier Roger Wollan i EET Nordic AS, som er distributør av Loewe i Norge.

Han forteller at teknologien er helt ny og utviklet i Tyskland av Mimi Hearing Technologies GmbH.

– Øret ditt blir analysert gjennom en lyttetest og deretter tilpasses lyden for best mulig resultat. Loewe er først ute med dette på TV, sier Wollan.

Loewe er først ute med dette på TV

Lyttetesten utføres med en egen app utviklet av Mimi. Ifølge Wollan benytter Beierdynamic seg av samme teknologi i sine hodetelefoner.

– Hva skjer om flere personer med ulik hørsel sitter i samme rom og ser på et TV-program?

– Da vil Mimi-funksjonen i TVen kalibrere seg til det som gir best felles lydopplevelse for dem som ser på samtidig, dermed er alle sikret så god lyd som mulig, sier Wollan.

Selve Mimi-teknologien blir tilgjengelig i en programvareoppdatering som kommer i løpet av oktober. Den vil være kompatibel med Loewe TVer fra 2016 og nyere. På IFA viser Loewe frem en 65 tommers oled-TV designet av Bodo Sperlein, hvor denne teknologien er implementert. Den har også en innebygget harddisk med 1.000 gigabyte lagringskapasitet og en 80 watts lydplanke. Prisen på TVen er 62.000 kroner inkludert lydplanken.

Gulvstativet kommer i flere farge for å kunne tilpasse ulike typer interiør. Foto: Jan Røsholm.
Powered by Labrador CMS