FRA PHILIPS TIL ELECTROLUX

Stefano Stefan Marzano er ansatt i den nyopprettede stillingen som Chief Design Officer i Electrolux, og går inn i konsernledelsen.

Publisert Sist oppdatert

Videoen er et intervju Electrolux har lagt ut på sine Youtube-sider, der Merzano forteller om sin bakgrunn og sine tanker om stillingen som designsjef i selskapet.

Marzano (62) vil også lede en ny konsernstab som samler all designrelatert kompetanse i konsernet. Endringene gjør det mulig for Electrolux å raskere levere innovative løsninger til markedet, heter det i en pressemelding fra selskapet.

– Stefano Marzano er en av de fremste designlederne i bransjen, og jeg er både glad og stolt over å ha fått han ombord hos oss. At vi for første gang i konsernets historie har ansatt en Chief Design Officer, viser at Electrolux prioriterer design som en grunnleggende funksjon i vår innovasjonsprosess. Electrolux har kommet mye lenger i overgangen fra et produksjonsdrevet konsern til et moderne konsern med forbrukerinnsikt. Marzanos erfaring og kreativitet kommer i enda større grad til å forsterke denne utviklingen, sier Electrolux’ konsernsjef Keith McLoughlin i pressemeldingen.

Det skal bli spennende å ta del i å effektivisere utviklingen av relevante løsninger som forbedrer hverdagslivet

20 år i Philips

Stefano Marzano har en lang karriere bak seg i Royal Philips Electronics, de siste 20 årene som Chief Design Officer. Frem til 1998 var han professor ved Domus Academy i Milano og fra 1999 til 2001 var han gjesteprofessor ved det polytekniske instituttet i Milano, Politecnico di Milano. Marzano er også forfatter og redaktør for flere bøker om design.

Businessweek kåret ham i 2005 til en av fire globale “Best leaders: innovators”, og han ble tildelt World Technology Award for Design av World Technology Network i 2001. Marzano har i tillegg en doktorgrad i arkitektur fra Politecnico di Milano.

I pressemeldingen sier han:

– Jeg beundrer Electrolux for deres tradisjonsrike historie og sterke varemerke. Jeg deler konsernets verdier, er stolt over å ta plass i konsernledelsen, og å ta fatt på en inspirerende reise. Det skal bli spennende å arbeide med innovasjon, og ta del i å effektivisere utviklingen av relevante løsninger som forbedrer hverdagslivet for våre forbrukere over hele verden.

Electrolux har syv globale designsentre. Den største er lokalisert i Stockholm sammen med konsernstabene. De andre designsentrene ligger i USA, Brasil, Italia, Singapore og Australia.

Powered by Labrador CMS