ÅPNET TRE EXPERTER SAMME DAG

Expert-kjeden åpnet to handlereide og én kjedeeid butikk torsdag 1. desember. – Vi var ferdige én dag før tida, så vi har kost oss siste døgnet.

Publisert Sist oppdatert

Det sier butikksjef og medeier Stig Nyhus ved Expert Vinstra. Han sier de var tidlig ferdig, fordi alle mente de kom til å bruke lenger tid enn de faktisk gjorde.

Expert Vinstra har flyttet til den andre siden av Lågen, og ligger i Vinstra handelspark ved hovedavkjøringen fra nye E6 gjennom Gudbrandsdalen.

– Her er det 12.000 kvadratmeter butikker, i tillegg kommer Coop med 4.000 kvadrat like ved, det blir hotell og bensinstasjon her, sier Nyhus.

Spesielt på landsbygda er dette viktig, og det gir troverdighet med elektroniske priser

Den nye Expert-butikken er på 900 kvadratmeter med lager, dette er 200 kvadratmeter mer enn de hadde på Sødorptunet som ligger ved den gamle E6.

– Det er bare to og et halvt år siden vi investerte halvannen million i den tidligere butikken, men det gjelder å smi mens jernet er varmt. Dette er for å sikre fremtida både for oss selv og de ansatte, og vi kjører lik pris på nett og i butikk. Spesielt på landsbygda er dette viktig, og det gir troverdighet med elektroniske priser, mener Nyhus.

Han eier 25 prosent av butikken, mens Vinstra Elektro AS eier resten.

Også på Kongsberg er det god stemning den første dagen i desember. Her har Ståle Frågodt åpnet sin nyoppussede butikk i Berjasenteret. Denne var tidligere en Elkjøp.

Byttet kjede over natta

– Vi har vært Elkjøp i mange år, men sa opp avtalen i slutten av oktober og hadde én måneds oppsigelsestid. Så skjedde ting fort, og det endte med at vi mandag 3. oktober klokka 19.00 stengte butikken som Elkjøp og åpnet den igjen klokka 10.00 dagen etter som Expert. Dette har vært en fantastisk reise, og bare en positiv opplevelse for oss, sier Frågodt til fagbladet Elektronikkbransjen.

Han eier selv butikken, og har siden vært gjennom en ombyggingsperiode.

– I dag har vi åpnet en splitter ny og flott Expert-butikk, på nesten 2.000 kvadratmeter, med 500-600 mennesker utenfor i kø, sier Frågodt.

Etter at han gikk ut av kjeden, var Elkjøp raskt på plass med to nye butikker på Kongsberg.

Den siste Expert-butikken som åpnet 1. desember er eid av kjeden, og ligger på Kongsvinger. Her er Joakim Hagen varehussjef.

– Knallbra. Bare god stemning hos oss, sier han til fagbladet Elektronikkbransjen.

Den nye butikken er på i overkant av 1.000 kvadratmeter, og ligger i en ny del av kjøpesenteret Kongssenteret.

– Vi flyttet fra industrifeltet i Kongsvinger og inn i senteret. Salgsflaten er blitt mindre, men vi venter at trafikken blir større, og må derfor utvide staben, sier Hagen.

Powered by Labrador CMS