FARGERIKT FRA DANTAX

Dantax har rettighetene til merket Scansonic for alle land. På IFA viste de blant annet et stort utvalg høyttalere i mange farger.

– Fra Scansonic kommer det nå mange nye høyttalermodeller, alt fra hyllehøyttalere til gulvmodeller og basshøyttalere. Hyllehøyttalerne er modeller i serien S4 og S5. Disse høyttalerne kommer i sort, hvit, sølv, grønn og rød. Dessuten kan disse høyttalerne bli levert med stativer, sier salgsdirektør Knut Gjerstad hos Dantax AS.

Mens Dantax-produktene bare blir solgt i Norden, blir Scansonic solgt både i vår region og utenfor Norden.

DAB og nettradio

Under Scansonic-merket kommer også et utvalg radioer. I januar 2009 kommer en Scansonic kombiradio med DAB og internett. Før jul kommer en oppladbar DAB-radio på markedet. I følge Gjerstad blir det en enkel modell med samme fargekombinasjoner som høyttalerne.

Scansonic-merket er også stort på veggfester. Produktene blir blant annet solgt i USA fra den danske distributøren. Under dette kommer også TV-bord, der festet for TV kan fås med motorstyring.

En spesiell nyhet på IFA var et HiFi-bord i herdet glass og metall.

– Vi har sett at mange har problemer med å finne møbler for store og tunge Hi-Fi-produkter. Her har vi tatt frem et bord som har overflate på 50x50 cm. Hyllene tåler en vekt på 160 kilo, og konstruksjonen er som du skjønner meget solid, sier Gjerstad.

Når det gjelder TV satser Dantax primært på små modeller. Størrelse 15, 19, 22 og 26 tommers skjerm. De tre minste modellene kan også leveres med DVD-spiller.

RiksTV-mottaker

Gjerstad forteller også at Dantax snart er klar med TV-apparater som har innebygd RiksTV-mottaker.

– Vi er allerede klar med en modellserie som har innebygde mottakere. Det er slanke modeller. Før jul kommer vi med modeller fra 26 til 42 tommer. Fra våren 2009 kommer vi også med 19 og 22 tommere. Dermed kan vi også dekke markedet for camping, bobil og båt, forteller Gjerstad.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.7/008

Powered by Labrador CMS