Samyang TS 24 mm

Pressemelding fra Focus Nordic 25. april 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nå er det nye Tilt-/Shift-objektivet fra Samyang priset og klar for levering.

Etter lang tid med rykter, spekulasjoner og forsinkelser er det nå like før det nye 24mm F3,5  Tilt-/Shift-objektivet kan leveres.

Samyang TS 24mm er et vidvinkelobjektiv også for fullformatkameraer. Perspektivkontroll gjør at man kan rette opp perspektivet, samt forandre dybdeskarpheten. Samyang TS 24mm er et perfekt objektiv for produkt-, arkitektur- og landskapsfotografering. Det er meget anvendelig under fotografiske forhold som krever parallelle linjer og gir muligheter for kreative muligheter med liten dybdeskarphet.

Da kamerafatningen kan roteres, kan man kontrollere perspektivet både vertikalt og horisontalt. Fokusplanet kan finjusteres fra -8,5 til +8,5 grader. Parallell justering i forhold til den optiske aksen og går innenfor  +/- 12 millimeter. De ulike delene for Tilt/Shift-funksjonen kan roteres til venstre i forhold til hverandre i følgende skritt: 30, 60 eller 90 grader. Det er også mulig å rotere kamerafatningen individuelt til høyre i +/- 90 grader i 30 graders skritt.

TS-24mm består av 16 linser i 11 grupper og har en lysstyrke på F/3,5. To av linseelementene er asfæriske, som gir høy optisk kvalitet og minimerer kromafeil og astigmatiske effekter. Den avanserte antirefleksbehandlingen gir høy kontrast og riktige farger selv når man bruker tilt-/shift-funksjonen.

Objektivet har manuell fokusering og filterfatningen er 82mm.

Fatninger: Canon EF, Nikon, Pentax og Sony A. (Modeller tilpasset Canon M, Fujifilm X, Samung NX og Sony E planlegges også, men kommer på et senere tidspunkt)

Pris og leveringstid

De første objektivene kommer til lager i mai, og prisen blir ca. kr 7.900,- inkl. mva.

Powered by Labrador CMS