Zeiss Loxia 85mm f/2.4

Pressemelding fra Focus Nordic 15- september 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Zeiss Loxia 85mm f/2.4 - nytt tele for Sony E-fullformat

Loxia-familien får sitt fjerde medlem, et kort teleobjektiv med Sony E-fatning som fungerer like bra for videoinnspilling som for fotografering.

Som de øvrige objektivene i Zeiss sin spesielle Loxia-serie er nye Zeiss Loxia 85mm f/2.4 bygget spesifikt for å matche bildesensoren og elektronikken i Sonys kompakte fullformatkameraer. Den optiske konstruksjonen med 7 linser i 7 grupper baseres på Zeiss velkjente Sonnar-design, men er optimalisert for digital fotografering og høyoppløste sensorer. Tre av linsene er av spesialglass som brukes for å motvirke kromatisk aberrasjon (fargeblødning).

Presisjon og følelse

Objektivet inneholder også elektronikk som overfører informasjon om brennvidde, blenderinnstilling og fokusbevegelser til kameraet. Den minste vridning på den manuelle fokusringen merkes av kameraet, som automatisk aktiverer et forstørret bildeutsnitt på skjermen (dersom denne funksjonen velges av brukeren). Fokusringen har en rotasjonsvinkel på 220° fra nærgrensen til uendelig, noe som gir perfekt kontroll over fokuseringen. En viktig egenskap når man bruker objektivets største blenderåpning, f/2.4, der dybdeskarpheten blir kort. Den finriflede gummioverflaten bidrar også til å skape den fingerspissfølelsen som bare et ekstra velbygget objektiv kan gi.

Fokusringens myke og presise bevegelse er også en egenskap som verdsettes av filmfotografer. Alle Zeiss Loxia-objektivene har dessuten samme diameter, noe som hjelper når man vil bruke fokushjelpemiddel for filming. F.eks. Zeiss Lens Gears, et profesjonelt tilbehør for akkurat den oppgaven. En annen nyttig videofunksjon er muligheten til å kople ut blenderringens klikkmodus slik at den blir trinnløs.

Ziess Loxia 85mm f/2.4 blir den lengste brennvidden i Loxia-familien, som fra før inneholder to vidvinkler (21 og 35 mm) og et 50 mm normalobjektiv. Objektivet er i likhet med sine søsken produsert med hus i metall og er beskyttet mot fukt og støv ved hjelp av gummipakninger.

Zeiss Loxia-familien 2016

ZEISS Loxia 21mm f/2.8

ZEISS Loxia 35mm f/2

ZEISS Loxia 50mm f/2

ZEISS Loxia 85 mm f/2.4

Tekniske data Zeiss Loxia 85mm f/2.4:

Felles egenskaper for alle Zeiss Loxia-objektiver

Pris og levering

Objektivet kommer på markedet i løpet av desember måned og vil koste:

Zeiss Loxia 85mm f/2.4, Ca.pris: kr 13.900,- inkl. mva.

Powered by Labrador CMS