DELENE VENTER PÅ PRODUKTET

– Infocares LG-teknikere gjør feilanalysen allerede når butikkene registrerer TVen som skal repareres.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Isa Tirpan, nordisk servicedirektør i LG Electronics. Ved Inforcares verkstedfabrikk i Linköping er det et eget LG-område med dedikerte medarbeidere, reservedels- og ombyttelager, som håndterer TV, AV-produkter, datamonitorer og storskjermer for forretningsmarkedet.

– Det finnes lignende løsninger i Korea og enkelte europeiske land der vi har store volum, med LG-ansatte ingeniører. Her kjøper vi tjenestene hos Infocare, sier Tirpan til fagbladet Elektronikkbransjen.

Han forteller at leveringstidene er mer enn 50 prosent forbedret etter at denne delen av LGs servicevirksomhet ble flyttet til Linköping.

Tiden på 2,5 kalenderdager som vi oppnår her hos Infocare er det ikke mange andre verksteder i Norden som klarer

– Vi tilbyr også hjemmeservice av TV i de store byene, eller vi henter TVene hjemme hos kundene i samarbeid med lokale verksteder, deriblant Infocare. Dette gjelder apparater på 37 tommer og større, og inngår i garantiene vi gir i de nordiske markedene, sier Tirpan.

Konkurransefortrinn

Han sier det byr på mange stordriftsfordeler å samle reparasjonene ett sted.

– Det var derfor vi besluttet å satse fullt ut på dette. Vi var i samtaler med Infocare og kjedene, og videreutviklet løsningen som først ble skissert. Vi gikk tidlig inn, og stilte en del krav. Hos LG måler vi servicetiden i kalenderdager, og tiden på 2,5 kalenderdager som vi oppnår her hos Infocare er det ikke mange andre verksteder i Norden som klarer. Vår målsetning er alltid å bli bedre, og kort leveringstid har med kundetilfredshet og gjøre. Jo raskere reparasjon med god kvalitet, dess mer fornøyde kunder får vi. Det er et konkurransefortrinn dersom konkurrentene bruker mye lenger tid enn oss; et salgsargument for at kundene skal velge våre produkter, sier Tirpan.

– Er det en fare at Infocare får et slags monopol?

Unik logistikkløsning

– Vi har også andre serviceløsninger, andre samarbeidspartnere med egne profilerte LG-biler i de større byene. Men, det er klart, Inforcares logistikkløsning er unik, sier Tirpan.

Ved Infocares verkstedfabrikk i Linköping er det sju dedikerte LG-medarbeidere. Den koreanske produsenten har lagt store ressurser ned i opplæringen av disse, og på å bygge opp rutiner for reservedels- og ombyttelager.

– Arbeidet har pågått siden februar, og vi har fulgt tidsplanen vi satte oss. Vi har i prinsipp vært her hver uke, utviklet og utdannet den tekniske kompetansen og løftet kunnskapsnivået. En positiv effekt er at teknikerne blir stadig mer selvgående. De får større ansvar og kan dermed løse problemer raskere slik at vi oppnår kortere produksjonstider, sier Tirpan.

Hans medarbeider, administrativ sjef Örjan Svanerud, sier investeringene LG har gjort begynner å betale seg.

Besøk fra Korea

– Vi har hatt flere besøk her fra fabrikken vår i Polen og fra forsknings- og utviklingsavdelingen i Korea. De har vært her en måneds tid og tatt del i hele serviceprosessen. Dette har vi kunnet gjøre fordi alt er samlet ved ett verksted, sier teknisk sjef Henrik Sondell.

Tirpan sier nøkkelen til kortere reparasjonstid er at delene venter på produktet og ikke omvendt.

– Siden butikksystemene er integrert med Infocare, kan vi allerede når feilbeskrivelsen legges inn i butikk bestille reservedeler hvis de ikke allerede finnes på lager. Har vi delene som trengs, legges de klart og merkes med ordrenummeret, sier Tirpan.

Blant kjedene er Elkjøp i Norge samt El-Giganten i Sverige og Danmark med i systemet. For Experts del er de foreløpig kun med fra Norge.

Les også:

Hver annen TV-reparasjon i Skandinavia skjer i Linköping

Korte verkstedtider er gode nyheter for Expert

Powered by Labrador CMS