IFA 2021 i Berlin er avlyst. Foto: Stian Sønsteng

IFA 2021 I BERLIN ER AVLYST

IFA 2021 vil likevel ikke gå av stabelen i september i Berlin som et fysisk arrangement. – Velkommen til IFA 2022, heter det fra arrangørene.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding fra Messe Berlin og gfu Consumer & Home Electronics GmbH kommer det ikke frem om det planlegges en digital utgave av messen i år. Derimot forsikrer arrangørene av IFA at de nå arbeider med sine partnere fra bransjen, handelen og media for å gjøre alt klart for IFA 2022.

– De globale helsemålingene beveget seg ikke så fort som man hadde håpet på. Dette ga usikkerhet for selskapene som var forpliktet til eller interessert i å komme til Berlin, så vel som medier og besøkende, som alle måtte planlegge i god tid, heter det i pressemeldingen.

Det vises til at deler av utstillingsområdet dessuten brukes til vaksinasjonssenter og et akuttsykehus, og at begge deler sannsynligvis trengs lenger enn opprinnelig forventet.

For stor risiko

– Innovasjon trenger en plattform; den trenger global oppmerksomhet. Det er derfor merkevarer og produsenter fra hele teknologibransjen var veldig opptatt av å komme til IFA Berlin 2021. Dessverre representerte den siste folkehelseutviklingen for stor risiko, sier Kai Hillebrandt, styreleder for gfu Consumer & Home Electronics GmbH i pressemeldingen.

– Det er rett og slett for mange usikkerheter. Derfor har det akkurat nå blitt nesten umulig for noen å ansvarlig planlegge deltakelse på en messe, sier Hillebrandt.

– Vi tok ikke lett på denne avgjørelsen. IFA Berlin er uten tvil den viktigste begivenheten i året for merkevarer og forhandlere. IFA Berlin knytter vår bransje sammen med handlere, media og forbrukere på en måte som ingen andre. Imidlertid må helse og sikkerhet være i høysetet. Anstrengelsene for å demme opp pandemien, fra utrulling av vaksinasjonsprogrammer til gjenopptakelse av internasjonale reiser, har ikke skjedd i det tempoet vi hadde håpet på, sier administrerende direktør Martin Ecknig i Messe Berlin i pressemeldingen.

Forberedelsene til Berlin Photo Week på ARENA Berlin og SHIFT Mobility fortsetter ifølge pressemeldingen som planlagt.

Powered by Labrador CMS