ARRANGERER IFA I BERLIN I FULL SKALA

IFA 2021 arrangeres fredag 3. til tirsdag 7. september ved Messe Berlin. Foto: Stian Sønsteng

– IFA 2021 arrangeres i full skala i Berlin fra 3. til 7. september, melder Messe Berlin. De sier interessen fra alle deler av bransjen er stor.

Publisert Sist oppdatert

– I en verden på vei ut av pandemien, vil IFA finne sted som en fullverdig begivenhet i Berlin fra 3. til 7. september 2021, heter det i en pressemelding fra Messe Berlin.

Her meldes det at interessen for å møtes i Berlin er stor, fra varemerker, produsenter og forhandlere i alle bransjesektorer.

Ikke nok med at det legges opp til en virkelig messe i Berlin; IFA utvider tilbudet med konferansen Tech Up for Women og Berlin Photo Week.

I fjor gikk en koronatilpasset og kraftig nedskalert spesialversjon av IFA av stabelen i Berlin, med plass til et svært begrenset antall deltakere, men i år legges det opp til full pakke.

80 prosent booket

Leverandører av hvitevarer og småelektriske produkter har allerede booket 80 prosent av det tilgjengelige utstillingsområdet

– I enkelte segmenter er interessen større enn noensinne. Leverandører av hvitevarer og småelektriske produkter har allerede booket 80 prosent av det tilgjengelige utstillingsområdet, heter det i en annen pressemelding.

Sammen med Messe Berlin er det gfu Consumer & Home Electronics GmbH som står bak IFA. Her har Kai Hillebrandt tatt over som styreleder etter Hans-Joachim Kamp, som i mange år har sittet ved roret i den tyske bransjeforeningen som omfatter selskapene Astra, BSH, Canton, Grundig, Loewe, Metz, Miele, Nokia, Panasonic, Philips, Samsung, Sharp og Sony.

Kai Hillebrandt. Foto: Stian Sønsteng

Hillebrandt er administrerende direktør i Panasonic Tyskland, og dessuten styreleder i den tyske fotobransjeforeningen Photoindustrie-Verband (PIV) som sto bak den nedlagte Photokina-messen. Nå står PIV for øvrig bak den nye fotomessen Photopia, som arrangeres i Hamburg 23. til 26. september, og de støtter partnerskapet mellom IFA og Berlin Photo Week. Denne uken varer fra 26. august til 3. september, og skal være en kreativ forsterkning av IFAs produktportefølje, der aktiviteter og utstillere i messeområdet kombineres med begivenheter andre steder i Berlin.

Har tro på IFA

Nå er vi klare til å vise publikum våre innovasjoner for fremtiden

– Det har vært et tøft år for alle, men vår bransje har vært innovative og har arbeidet veldig hardt for å hjelpe folk på en rekke områder. Nå er vi klare til å vise publikum våre innovasjoner for fremtiden, sier Hillebrandt i pressemeldingen fra IFA.

Som under fjorårets spesialutgave av IFA har smittevern og sikkerhet topp prioritet, forsikrer arrangøren av IFA Berlin 2021. I pressemeldingen heter det at de samarbeider tett med tyske folkehelsemyndigheter.

– Som alltid er tryggheten for våre besøkende og utstillere viktig. Den globale vaksineringen har skutt enorm fart, og de tøffe tiltakene der samfunnet har vært stengt begynner å bære frukter. Dette gir oss tro å at vi i september igjen kan invitere verden til Berlin, sier IFA-direktør Jens Heithecker i pressemeldingen.

IFA-direktør Jens Heithecker flankert av Jan Røsholm (t. h.) og Klas Elm i den norske og svenske bransjeforeningen under den nordiske bransjemiddagen i 2018. Foto: Marte Ottemo.

Han forventer ikke at IFA 2021 vil sette nye rekorder, men mener alt tyder på at messeanlegget i Berlin i september igjen vil åpne dørene for utstillere og besøkende.

Flere arrangement

IFA 2021 vil bruke hele utstillingsområdet til Messe Berlin, og har flere parallelle arrangement. Vi har allerede nevnt Berlin Foto Week. Et annet er IFA NEXT, som skal samle IT-selskap, innovatører, nye selskap, forskere, utviklere og gründere. SHIFT Mobility er en kongress om fremtiden for urban mobilitet, mens IFA + Summit er en kongress med megatrender innen digital fremtidsteknologi som tema. Tech Up for Women skal være en innovativ konferanse av og for kvinner, med fokus på kvinnelige ledere, forskere og eksperter.

I 2019, som var forrige gang IFA gikk av stabelen som normalt, hadde messen 238.700 besøkende fra mer enn 130 land. I fjor hadde IFA 145.900 besøkende, noen få i Berlin og de fleste på nett, fra 100 land.

Når det gjelder eventuelle norske aktiviteter i Berlin under IFA, sier administrerende direktør Jan Røsholm i Stiftelsen Elektronikkbransjen at man vil komme tilbake med mer informasjon om dette på et senere tidspunkt.

Powered by Labrador CMS