FOTOVIDEO ER PÅ RETT VEI

– Dette var et fint bevis på hvordan firmaet blir vurdert, og det varmet oss alle sammen.

Det sier gründer og daglig leder Roar Sandvik i Fotovideo. Bedriften ble valgt til Årets handels- og servicebedrift i Oslo 2011. Prisen ble overrakt av byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen under en høytidelighet torsdag 16. juni. Prisen deles ut årlig på bakgrunn av de nominerte bedriftenes prestasjoner foregående år. Hensikten er å stimulere til kvalitet, høyt servicenivå og mer kunnskap.

Juryens begrunnelse

Fotovideo har med butikken i Møllergata 4 og nettbutikken, utviklet seg til å bli en av landets største og beste butikker innen sin bransje. Gjennom et bredt vareutvalg, kvalitetsprodukter, god service og fagkunnskap, har Fotovideo opparbeidet seg mer enn 50.000 aktive og engasjerte kunder.

Selv om Fotovideo ikke har den beste beliggenheten i Oslo sentrum, har de gjort seg attraktive med en moderne og makeløs butikk som blant annet rommer en spennende varepresentasjon, egen bildeproduksjon, serviceverksted, fotokafé med utstillinger og konkurranser, og lokaler til et omfattende og populært kursprogram. Fotovideo tiltrekker seg også kunder via en informativ og brukervennlig hjemmeside, og produktprisen er den samme om du handler i butikk, per telefon eller på nett.

Årets vinner synliggjør seg via nye og utradisjonelle markedsføringskanaler som sosiale medier, på arrangement og festivaler, og besørger et godt omdømme med god kundebehandling. Vinnerbedriften likebehandler kunden – alt fra hobbyfotografen til den profesjonelle – og har et tilstedeværende og kunnskapsrikt personale som sørger for tett oppfølging av kundene.

Fotovideo kan vise til økt omsetning og høy kundelojalitet. De har investert betydelig i sine lokaler, blant annet gjennomført et stort sikkerhetsprosjekt. Bedriften har en positiv utvikling, og målet er å bli den ledende aktøren i Norden med hovedvekt på foto og video. Gründer og administrerende direktør, Roar Sandvik, er beredt på å møte konkurranse i markedet med profesjonalitet og fagkompetanse.

Takker kona

– Jeg er veldig stolt av ordlyden og den fyldige redegjørelsen juryen har gitt. Prisen viser at vi er på rett vei. Jeg vil takke alle de viktige medarbeiderne vi har og først og fremst min kone, Elin Tuv sandvik, som er markedssjef hos oss. Hun står bak mange av ideene og mye av strategien vi følger som er bakgrunn for prisen vi har fått. Service og tett oppfølging av alle kundene våre er viktig for selskapet. Prisen viser at juryen har lagt stor vekt på den kvaliteten og kunnskapsnivået vi forsøker å gi videre til kundene våre, sier Sandvik til fagbladet Elektronikkbransjen.

Årets jury har bestått av direktør Gunnhild Haugen (Næringsetaten i Oslo kommune), banksjef Truls Blakstad (Nordea Bank Norge), annonsedirektør Knut Fredrik Ramstad (Aftenposten), forskningssjef Per Gunnar Rasmussen(Institutt for bransjeanalyser) ogadministrerende direktør Gunnar Larssen (Oslo handelsstandsforening).