GLEDELIG JULEFEST

Latteren satt løst da 250 bransjefolk og journalister deltok på arrangementet i forbindelse med kåringen av årets julegaver.

For femte gang kåret fagbladet Elektronikkbransjen årets julegaver. Vinnerne ble presentert på et arrangement 9. november i regi av Stiftelsen Elektronikkbransjen, som er utgiver av bladet.

Interessen for arrangementet har vært større enn noen sinne, med rundt 250 bransjefolk og journalister til stede. Med 44 utstillere som viste over 50 varemerker kunne minimessen døpes om til messe, og for leverandørene var det gledelig at flere kjedefolk enn tidligere deltok.

Oppmerksomheten i media har også vært større enn noen gang, og kåringen har vært omtalt i aviser, nettsteder, radio og TV.

Handels- og servicenæringens hovedorganisasjon (HSH) tror desemberhandelen i år vil ende på 45,4 milliarder kroner, en vekst på tre prosent fra i fjor. Selve julehandelen, ekstraomsetningen i desember i forhold til en gjennomsnittsmåned, anslås til 11,9 prosent.

STORT BILDEGALLERI

Se 93 bilder fra arrangementet her

ÅRETS JULEGAVER 2009 

Årets julegave: Samsung 7-serien 

Årets dataprodukt: Acer Aspire Timeline 

Årets fotoprodukt: Casio Exilim EX-H10 

Årets hvitevarer: Bosch Green Technology inside  

Årets klassiker: Moccamaster  

Årets lydprodukt: Harman Kardon Go + Play  

Årets mobiltelefon: Apple Iphone 3GS 32 GB  

Årets småelektriske: Nespresso Citiz  

Årets tilbehør: Skjermrens  

Årets underholdningsmaskin: Playstation 3 Slim 

JURYEN 2009 

Henry Lundberg, Coop 

Kjetil Aksnes, Elprice/Deal 

Erik Andersen, Elektronikkbransjen 

Stian Sønsteng, Elektronikkbransjen 

Stig Myklebust, Elkjøp 

Willy Vestavik, Euronics 

Erik Tønnesen, Expert 

Daniel Carlson, Netonnet 

Ole Gustav Bakken, Rolfs Elektro 

Christian Åkre, Soundgarden 

Jan Henrich Henrichsen, Telehuset

FLAT-TV I DANMARK

I Danmark ble Årets julegave kåret gjennom en avstemning der bransjen kunne velge første-, andre- og tredjeplass i 13 kategorier.

For tredje år på rad gikk flat-TV av med seieren, med 28 prosent av stemmene. Det var knappere margin enn tidligere til de to neste plassene, som i år ble spill (25 prosent) og MP3-spillere (19 prosent). Totalt fikk de tre vinnerne 72 prosent av alle poengene.

Det er Magasinet Digitalt, som gis ut av den danske bransjeforeningen, som står bak kåringen. Kategoriene man kunne velge mellom var i tillegg til vinnerne hjemmekinolyd, mottakerbokser, BD-spillere, digitale kameraer, videokameraer, fotorammer, høyttalere, mobiltelefoner, PC og navigatører.

HODETELEFONER I SVERIGE

Den svenske bransjeorganisasjonen ElektronikBranschen har kåret hodetelefoner til Årets julklapp 2009, der ett eller flere kriterier må oppfylles: produktet skal representere tiden vi lever i, produktet skal være en nyhet eller ha fått ny interesse i løpet av året, produktet skal stå for et betydelig salg i verdi eller volum.

I begrunnelsen heter det at nesten alle bruker hodetelefoner, at varegruppen får stor oppmerksomhet i bransjen, og at man i butikkene finner et stort utvalg hodetelefoner.

Det selges årlig mer enn en halv million hodetelefoner i Sverige, og den senere tids produktutvikling har gjort at man er inne i en ekspansiv fase.