GODKJENTE TV-ER KJENNES GODT

– Med godkjenningene fra TV-distributørene på plass har vi hele det nordiske markedet klart foran oss.

Det sier Per-Martin Öhman, som siden mars 2010 har vært nordisk produktsjef i Sharp. Den japanske produsenten har slitt med TV-salget i Norden, mye fordi de har manglet godkjenninger fra for eksempel RiksTV og Canal Digital for sine innebygde TV-mottakere.

– Dette vil endre seg. Alt vi lanserer i 2011 vil være godkjent, og dette vil forhåpentligvis føre til et betydelig bedre salg. Det har vært en hemsko at vi ikke har hatt de nødvendige godkjenninger. Vi har også ansatt en ny selger i Norge, Petter Strande, sier Öhman til fagbladet Elektronikkbransjen.

– Hvor negativt har det vært at dere har manglet godkjenningene fra de ulike distributørene når det gjelder de innebygde TV-mottakerne?

– Det er helt avgjørende å ha disse godkjenningene, og vi er glade disse nå kommer på plass, sier Öhman.

Sharp har nå sagt seg villige til å ta utgiftene disse godkjenningene medfører overfor TV-distributørene i det nordiske markedet. For Norges del gjelder dette i første omgang bakkenettet, satellitt og kabel vil komme senere.

På TV-siden er Sharp tilbake med bakmonterte LED-lamper, men bare på toppmodellen av sine LCD-TVer. Öhman forteller at denne også blir vist på IFA i august.

– Alle de andre modellene våre har kantmonterte LED-lamper. Her har vi tatt i bruk en ny teknologi som vi kaller Scanning Backlight 200, der vi bare belyser en firedel av skjermen om gangen. Denne belysningen ruller i en 200 Hz syklus. Dette gjør at man får lavere strømforbruk, samt bedre 3D-separasjon mellom høyre og venstre bilde, sier Öhman.

Et fjerde bildepunkt

Når det gjelder 3D, mener Öhman at Sharp med sitt fjerde og gule bildepunkt har ytterligere en fordel sammenlignet med konkurrentene.

– Dette gir 3D-bilder med opp til 80 prosent mer lysstyrke, sier Öhman.

– Hvor i markedet ønsker Sharp å plassere seg med sin nye portefølje?

– Vi vil befinne oss i øvre sjikt, og har ingen ønsker om å komme ut på markedet med de billigste produktene. Vi vil være fra midten og oppover, det kan vi stå for når det gjelder bildekvalitet, design og fremfor alt energiforbruk. Vi ser derfor frem til at de nye energimerkene blir tatt i bruk i butikkene, sier Öhman.

I mars kommer Sharp med en ny 3D-projektor, XV-Z17000. Den vil koste 35.000 kroner og leveres med to aktive briller. På CES viste Sharp enkelte produkter som ikke er til salgs i Norge, for eksempel en mobiltelefon med 3D-kamera. Lesebrettet som Sharp lanserer i Japan og USA er det derimot snakk om at skal komme til Europa.

Når det gjelder BD-spillere har Sharp hatt én modell i handelen, i øvre prisklasse. Denne skal være blant de tynneste på markedet. I mars og april kommer det to nye modeller, dermed har de et sortiment fra 2.200 kroner og oppover. Til én av disse kommer en applikasjon som gjør det mulig å bruke Apples I-dingser som fjernkontroll.

Powered by Labrador CMS