FRA OLED TIL URTER FRA GRUNDIG

Selskapet viste fram sin splitter nye oled-TV, men hadde også med seg hele produktspekteret til årets IFA.

Publisert Sist oppdatert

LG har hatt oled-TVer lenge, Philips lanserte sin første TV med teknologien her på IFA og nå er det altså Grundig som varsler at de også skal inn på markedet.

– Vi er veldig stolt av den råeste nyheten vi har på TV-fronten, nemlig vår nye oled-TV. Dette er kanskje den største nyheten Grundig kommer med teknologisk sett på TV-fronten på flere år. Det har vært mye interesse fra kunder og journalister rundt TVen, og den kommer på markedet forhåpentligvis før jul, men i alle fall ikke lenge etter, sier Bård Nordhagen, nordisk markedssjef i Grundig, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Den nye TVen er under seks millimeter på det tynneste, og har selvsagt UDH-oppløsning og HDR. Den kommer i 55 og 65 tommer, med et foreløpig prispunkt rundt 6.500 euro for 65-tommeren.

Dette er kanskje den største nyheten Grundig kommer med teknologisk sett på TV-fronten på flere år

– Hvilke forhåpninger har dere til salget av oled-TVen?

– Kvalitetsmessig er dette en fantastisk TV, men prisen gjør jo at oled også for oss blir en liten kategori volummessig. Men vi viser at vi kan konkurrere i segmentet, sier Nordhagen.

Høyttalere i alle rom

Grundig melder seg også inn i multirom-kampen med sine FineArts MR4000.

– Multirom-løsninger er en råtøff kategori, men våre FineArts-høyttalere er både stilmessig fantastisk fine, og vi har blant annet støtte for Google Cast og et system som gjør at du kan ta med deg enheten ut av huset på batter, sier markedssjefen.

Han sier høyttaleren kan spille i fire timer på 80 prosents maksvolum, og kommer på markedet nå.

– Vi kommer også med et nytt design på radioene våre, men ikke før i april så vi rekker ikke starten på slukkingen i Norge. Hele audiosegmentet vårt tar nå et kraftig steg opp på både design og kvalitet, sier Nordhagen.

Han forteller at Grundig også kommer med en ny familie blåtannhøyttalere i fire størrelser.

– Det er noe helt annet enn produktene vi har hatt ute i distribusjon så langt, og disse kan blant annet pares opp to og to for å få stereolyd, sier Nordhagen.

Urter i eget skap

Et av IFAs kanskje mest fotograferte produkter på hvitevaresiden er Grundigs nye urteskap.

Med doble dører, tre ulike vekstkammer, en LED lysboks, luftpumpe og vifte som regulerer luftfuktigheten, lar skapet deg gro dine egne urter fra frø til ferdig plante.

Via en mobilapp kan du følge med på hva som gror, når du sist plukket urtene, omtrent når du kan forvente neste innhøsting og temperatur.

– Urteskap er ikke helt klar til produksjon ennå, i beste fall kommer det til jul neste år. Stilmessig er produktet knallkult, men man trenger jo litt plass. Det er ikke lett å dyrke urter på balkongen i Norge, og når vi ser trenden med kortreist og økologisk mat, tror vi det er noe for vårt marked. Vi vet foreløpig lite om priser og om det kommer til Norden, men basert på interessen her nede bør vi bare få det ut i markedet så fort som mulig, sier Nordhagen.

Kjøleskap i ovnen

En annen prototype som ble vist fram på messen, er Grundigs nye Cooling Oven. Her får du kjøleskapsfunksjon i ovnen.

– Og hvorfor skal man ha det? Hvis man kvelden før legger inn fisken eller kjøttet man skal ha til middag neste dag, blir maten ødelagt. I vår Cooling Oven holdes maten kjølig, og så kan du enten programmere ovnen til å slå seg på til et gitt tidspunkt, eller starte når du ønsker via mobilen. Dette er vi per i dag helt alene om. Men det er mye utvikling og testing som skal til før vi slipper dette ut i markedet, sier Øystein Bovolden, produktspesialist på hvitevarer hos Grundig.

Det tyske selskapet hadde enda flere nye teknologier å vise fram, blant annet Freshmeter. En smart sensor sitter i kjøleskapet, og måler om det er mat som begynner å bli dårlig. Forbrukeren får da en melding på mobilappen om at en eller flere matvarer begynner å bli på tide å kastes.

– Det snakkes mye om matsvinn i disse dager, dette vil være med på å redusere problemet, sier Bovolden.

Å kommunisere via en egen app er ikke bare for de nye prototypene. Grundig satser også på smarte hvitevarer i produktene som kommer nå.

– Vi er i ferd med å rulle ut Homewiz på alle produktgrupper. Dette vil komme i markedet nå, du vil nok ikke bytte ut hvitevaren kun for å få et oppkoblet produkt, men når du først skal kjøpe nytt, så vil det være naturlig å velge et produkt med wifi, sier Nordhagen.

Powered by Labrador CMS