HELSORT OG TYNT

– Var det mulig å forbedre verdens beste TV? Ja, sort er blitt sortere – og det er snart uinteressant å måle kontrast.

Det sier Johan Holm i Pioneer, som for andre år på rad lanserte virkelig store nyheter på CES. I fjor fikk mange hakeslipp da de for første gang fikk se den nye Kuro-serien, men Pioneer hviler ikke på laurbærene. På CES viste de sin niende generasjon plasma, som kommer i handelen i sommer og høst i størrelsene 42, 50 og 60 tommer. Pioneer sier spranget videre er like stort nå, som det var da de lanserte generasjon åtte i januar i fjor.

Om generasjon ni blir sortere og med større kontrast, har Pioneer fortsatt mer i ermet.

– Vi arbeider videre med prosjekt Kuro, og viser her på CES en ni millimeter tynn prototype som gir nye innredningsmuligheter. Vi viser også en plasma-TV med et sortnivå som gjør at det er uinteressant å måle kontrast, for sort er virkelig sort. Det vil minst ta ett år før disse produktene er på markedet, sier Holm.

Europeisk teknologidirektør i Pioneer, Philippe Coppens, stilte selvsagt i sort da han presenterte plasmagenerasjon ni. Han mener sortnivå og kontrast er viktig for forbrukere flest.

For sort?

– Det har vært mye fokus på skjermstørrelser, siden flat-TV er større enn de gamle CRT TVene. Men hvis man får dårligere bildekvalitet på grunn av størrelsen, er dette negativt for forbrukeren. Det beste er å kombinere et stort bilde med kontrastnivået man var vant til fra CRT.

– Kan Pioneers TV-bilde oppleves som for sort, enkelte konkurrenter argumenterer med at gråtonene blir borte hos Pioneer?

– Bare hvis du er blitt feilinformert eller er blitt vant til å se flat-TV med dårlig sortnivå. Hvis du setter et av våre Kuro-TVer ved siden av en av konkurrentene, og disse ser grå ut, kan du kanskje si at vårt bilde er for sort. Men dette er ikke sant, da vi gjengir bildet slik det er ment å være. Det kan være vanskelig å formidle dette til kunden, hvis alle andre sier at sortnivået ikke er viktig. Sannheten er at alle andre også arbeider med å forbedre sortnivået, men dette har ikke vært budskapet til kundene, sier Coppens.

Han mener CRT-bildet fortsatt er referansenivået til folk flest.

– Sortnivå og kontrast var bedre på CRT enn det er på de fleste flat-TVer på markedet. Slik sett er dette positivt for Pioneer, sier Coppens.

– Hvordan blir prisutviklingen på niende generasjon plasma fra Pioneer?

– Den vil trolig ikke økes.

Powered by Labrador CMS