MER HIFI FRA ONKYO

Onkyo slipper mange nye produkter på IFA, og viser at den tradisjonelle stereoforsterkerens tid slett ikke er over.

Publisert Sist oppdatert

Fagbladet Elektronikkbransjen fikk en rundtur på Onkyos IFA-stand av Ingar Holtmon hos den norske importøren Mono.

– Vi lanserer blant annet en ny docking-stasjon som kommer senere i høst, Onkyo RBX-500 Ilunar. Denne har Blåtann-overføring og innebygd surroundlyd, og de seks høyttalerne er spredt rundt hele anlegget. Den har også en sub-bass i bunn, og kommer til å koste rundt 3.000 kroner når den kommer på markedet, sier Holtmon til fagbladet Elektronikkbransjen.

Fordi høyttalerne er spredt rundt hele anlegget, skapes det et inntrykk av stereolyd uavhengig hvor i rommet lytteren befinner seg. Har man dokket sin Iphone eller Ipod vil denne også lade mens den spiller av.

Vi vurderer nå å ta inn noen av disse Teac-produktene

2.1 til flat-TVen

En annen nyhet er Onkyos LS3100 Living Speaker System, et helt nytt 2.1-system, også det med mulighet for å strømme musikk trådløst via Blåtann fra en PC, mobil eller et nettbrett.

– I dette hjemmekinoanlegget er det lagt vekt på at det skal være veldig enkelt å montere. Det kommer med et brakettsystem som gjør at høyttalerne bare trenger et skruehode å henge på, og den kan vris i mange vinkler, sier Mono-sjefen.

LS3100 kommer med en slank digital amp som driver høyttalerne og en trådløs dypbasshøyttaler. Anlegget er preprogrammert til å fungere med de fleste TV-fjernkontrollene, slik at man slipper flere fjernkontroller for å kontrollere TV og anlegg. Også her vil prisen ligge rundt 3 000 kroner.

Stereoforsterkere til fornuftig pris

– Onkyo satser en del på stereo komponentutstyr, og kommer med nye tunere med dab+ og nettverkstilkobling. Vi kommer også med nye stereoforsterkere som vil ligge i prisleiet fra 3 000 kroner til 5 000 kroner, sier Holtmon.

Onkyo A-9050 og A-9030 er de to nye stereoforsterkerne, og førstnevnte modell har også en integrert Wolfson 24-bit/192kHz digitalkonverter. I tillegg har den tre digitalinnganger slik at du kan koble til digitale lydkiler og bruke den interne dac-en som prosessor. Den har også en DIDRC-krets som fjerner støy i signalveien, og store kondensatorer. A-9030 har ikke digitale innganger, men i likhet med den større modellen har den fem linjeinnganger for lyd, og platespillerinngang.

På Onkyo-standen fant vi også produkter fra Teac.

– Teac og Onkyo har inngått et samarbeid og krysskjøpt en del aksjer. Det betyr at Teac kommer under porteføljen til Onkyo-distributørene, og vi vurderer nå å ta inn noen av disse Teac-produktene. Merket har en kjempestor spennvidde, fra rimelige kombianlegg, til dyre stereosystemer og mikrosystemer, sier Holtmon.

Powered by Labrador CMS