Panasonic PMX7 og PMX9

Pressemelding fra Panasonic 20. juni 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Kompakt Hi-Fi fra Panasonic – trådløs og kompromissløs

Panasonic forsterker nå sortimentet av små kompakte Hi-Fi-systemer. Etter suksessene med SC-PMX5 som kom i 2012, introduseres nå både PMX7 og PMX9 i samme ånd. I tillegg til en ny digital forsterker og enkel og smart styring via smarttelefon, streamer systemer ved hjelp av trådløs Bluetooth-teknologi og PMX9 også via AirPlay med høyeste kvalitet.

Streaming. Trådløs overføring av lyd fra smarttelefoner, nettbrett og andre digitale kilder har endret vår måte å høre musikk på. Men i mange tilfeller har ikke lydkvaliteten helt fulgt med. Dette gjelder ikke minst det enorme utvalget av streamende høyttalere og mikro-systemer som dukker opp overalt. Med årets helt nye PMX-system presenterer Panasonic en løsning som også de mer krevende lyttere kan ta til seg. Og til ørene sine.

PMX-anleggene spiller musikk fra CD, iPhone5, iPod touch (5. generasjon) og USB-kilder med en klarhet og kraft som overgår forventningene. Den digitale forsterkerdelen på 2x60 W administrerer musikksignalet direkte i sin opprinnelige digitale form uten analog konvertering – hele veien til høyttalerutgangen. Det er også en av årsakene til den dramatiske reduksjonen av støy og andre forstyrrelser.

Systemene er utstyrt med en rekke tekniske løsninger som løfter lydgjengivelsen ytterligere et par hakk. Et eksempel er LincsD-forsterker som minimerer jitter som ellers kan oppstå i den digitale prosessen. Den digitale inngangen for tilkobling av en iPhone5 eller iPod touch (5. generasjon) gir systemet et perfekt digitalt signal uten D/A-konvertering med en ren og klar lyd som resultat.

Høyttalerne er ekstremt forseggjorte og til tross for formatet handler dette om solide 3-veis høyttalere med bassreflekssystem som leverer lyd i alle registre og en god bunn. En 1,5 cm Piezo supertweeter legger til den spesielle diskanten. De nye systemene har fått en finere domediskant og ordentlige skruterminaler. Toppmodellen PMX9 er dessuten blitt oppgradert med "flat front"-høyttalerelementer og en ekstra fin "high-performance" supertweeter.

Når det gjelder streaming kan PMX9 skryte av suveren overføring av både DLNA/FLAC og Airplay/Apple Lossless, mens PMX7 tilfredsstiller alle unntatt de mest krevende med sin Bluetooth med Remaster-funksjon. Med appen Panasonic Music Streaming installert, fungerer smarttelefonen som en skjerm og kontroll av ditt samlede musikkbibliotek og gjør den enkel å betjene.

Den innvendige avanserte teknologien matches også av et eksklusivt ytre med frontpanel i aluminium med hairline finish. PMX9 har også høyttalere i høyglanset pianolakk-overflate.

Powered by Labrador CMS