Sennheiser Momentum True Wireless med 7 mm dynamiske drivere. Foto: Sennheiser

HELT TRÅDLØSE MOMENTUM-PROPPER

Sennheiser viser nyheten Momentum True Wireless. Som navnet tyder på, er dette helt trådløse ørepropper. Driverne er 7 mm og dynamiske.

Publisert

Det nyeste tilskuddet i Momentum-familien har blåtann-teknologi, AAC codec-støtte og Qualcomm aptX-kompabilitet. Funksjonen «Transparent hearing» skal gjøre det mulig å slippe inn noe lyd fra omgivelsene, slik at man får med seg hva som skjer rundt seg, for eksempel i trafikken. Man har også direkte tilgang til smartassistenter på den tilkoblede enheten, som Apples Siri og Google Assistant. Ørepluggene har fire timers batteritid og kan lades i oppbevaringsetuiet for mer enn tolv timers lyttetid.

Til IFA har den tyske fabrikanten også med seg lydplanken Ambeo, som skal gi 3D-lyd. Messen er første sjanse til å oppleve denne i Europa, og lydplanken demonstreres med kortfilmen «Final Stop», som er laget med 3D-lyd ved hjelp av Ambeo Smart Headset.

Sennheiser Momentum True Wireless. Foto: Marte Ottemo.

3D-lyd

Lydplanken er siste skudd på stammen fra Sennheiser under Ambeo-paraplyen for 3D binaural lyd. Lydplanken skal gjenskape en 3D-opplevelse i lydbildet gjennom 5.4.1.-lyd og dyp bass. Den skal ifølge en pressemelding klare seg uten en supplerende dypbasshøyttaler (subwoofer), og tilpasser seg rommet med en romkalibreringsfunksjon. Enheten støtter 3D-lydformatene Dolby Atmos, MPEG-H og DTS:X. Med Upmix Techonolgy skal den gjenskape stereo og 5.1-innhold, og gi en binaural lydopplevelse.

Funksjonen «Transparent hearing» skal gjøre det mulig å slippe inn noe lyd fra omgivelsene

Det familieeide selskapet Sennheiser har mer enn 70 års historie, og skal i dag være ledende innen hodetelefoner, mikrofoner og trådløse systemer. Selskapet har 20 salgsdatterselskaper og er representert i mer enn 50 land, med egne produksjonsanlegg i Tyskland, Irland og USA. Sennheiser har rundt 2800 ansatte. Siden 2013 ledes selskapet av Daniel Sennheiser og Andreas Sennheiser, tredje generasjon i familien som driver selskapet. I 2016 hadde Sennheiser Group en omsetning på 658,4 millioner euro.

Lydplanken Ambeo er siste skudd på stammen fra Sennheiser under Ambeo-paraplyen for 3D binaural lyd. Foto: Sennheiser.
Powered by Labrador CMS