HOLTSKOG GÅR AV I EXPERT

– Etter så mange år i en fantastisk spennende, men også altoppslukende posisjon, føler jeg at det er riktig at nye krefter slipper til.

Det sier Trygve Holtskog i en pressemelding fra Expert AS. Den 30. september 2009 går han av som konsernsjef i Expert, etter nær 9 år i stillingen. Experts eier, det Oslobaserte selskapet Awilhelmsen AS, ønsker ham inn som nytt styremedlem i Expert AS. Styret har startet arbeidet med å finne en ny konsernsjef, dette forventes sluttført etter sommeren.

– Etter nesten ni år i en krevende lederrolle har jeg stor forståelse for en slik avgjørelse. Med Trygves brede erfaring ønsker vi å trekke veksler på ham også i tiden som kommer, og vi er glade for at han tiltrer en rolle i styret, sier styreleder Sigurd Thorvildsen i Expert AS i meldingen.

– Expert går inn i en ny fase der vi søker felles løsninger og synergier, og der vi tilpasser oss morgendagens marked. Sammen med en dyktig konsernledelse, dyktige medarbeidere og et fantastisk kjøpmannskorps har det vært et privilegium å få lede selskapet i disse årene. Mitt hjerte brenner for Expert, og jeg vet at med den gløden og entusiasmen som jeg føler fra ansatte i butikk og administrasjon vil selskapet også lykkes i tiden fremover. Jeg føler meg også privilegert som får fortsette å følge selskapet tett via min nye rolle som styremedlem, sier Holtskog i pressemeldingen.

Fra norsk grossist til nordisk detaljist

Eierselskapet Awilhelmsen AS har nær 70 års historie, og har blant annet vært engasjert i shipping og offshore som eier og operatør av tankskip, bulkskip, frakteskip for biler samt offshorefartøyer og rigger. Selskapet har i 40 år vært engasjert i cruisevirksomhet, og er i dag en av de største aksjonærene i det børsnoterte selskapet Royal Caribbean Cruise Line Ltd. Selskapet er også et betydelig engasjement innen eiendom i Norge og i Baltikum.

– Expert AS har under Trygves ledelse vært gjennom en imponerende vekstfase. Fra å være et norsk selskap med 2,7 milliarder i egen omsetning, har selskapet i dag operasjoner i Norge, Danmark, Sverige, Finland og Estland med en egen omsetning på 10,5 milliarder og en samlet sisteleddsomsetning på 14 milliarder kroner. Under Trygves ledelse har selskapet utviklet seg fra en norsk grossist til en nordisk detaljist som omfatter mer enn 1.000 butikker i fem land hvorav cirka 250 er hel- og deleide, sier Thorvildsen i pressemeldingen.

Han påpeker at Holtskog har vært en drivkraft i selskapets utvikling, som i tillegg til organisk vekst har omfattet flere strategiske oppkjøp i de andre nordiske land de senere år.

– Samtidig har Trygve beholdt nære relasjoner til selskapets største og mest betydningsfulle leverandører og samarbeidspartnere, sier Thorvildsen.

Forå sikre kontinuitet i ledelsen har styret utnevnt Chief Financial Officer (CFO, finansdirektør) Otto Chr. Sekkesæter til Chief Operating Officer (COO, driftsdirektør) med særlig ansvar å for å følge opp pågående effektiviseringsprosesser i Expert-konsernets datterselskaper.