Panasonic HTB770, HTB570 og HTB170

Pressemelding fra Panasonic 11. februar 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

De nye lydplankene tilfredsstiller både syn og hørsel!

Panasonics nye lydplanker er en skikkelig utfordrer, med en lyd som matcher storskjermen, men det spørs om det ikke er den meget diskrete designen som er årets store nyhet. Nå kan man endelig rigge til en hjemmekino som tilfredsstiller både ørene og designkritikerne på én gang.

En ulempe ved de stadig større og tynnere skjermene er at det blir mindre plass til god TV-lyd. De innebygde mikrohøyttalerne er ofte ikke engang halvparten så gode som det man forventer av de gigantiske skjermene. En enkel og elegant lydplanke løser imidlertid dette problemet – særlig med årets modeller, som med sin splitter nye design passer perfekt inn blant den nyeste skjermdesigntrenden. Slanke, elegante fronthøyttalere. Trådløse, diskrete subwoofers. Høyt nivå på både materiale og utseende.

Det største systemet, SC-HTB770, er naturligvis konstruert for å matche de store skjermene på 55 tommer og større. Utseendet er meget elegant med en børstet ståloverflate som også dekker høyttalerelementene. Monteringen i forbindelse med skjermen er fantastisk fleksibel. Hvis man ikke vil bruke den som lydplanke, kan man bruke den som en senter- og to sidehøyttalere, som senere lett kan monteres på veggen eller plasseres på hver sin side av skjermen på den medfølgende fotstøtten. Modellen imponerer med en avansert LincsD-forsterker på 300 W, hele 3 HDMI-innganger og doble, optiske innganger.

HTB770- og HTB570-modellene er utstyrt med Bluetooth, som gjør at man kan bruke lydplanken som musikkanlegg i stuen, og avspille musikk fra for eksempel smarttelefon, nettbrett eller andre kompatible enheter. De har også lydfunksjonene Clear-mode Dialogue og Dialogue Level Control, som synkroniserer lyd og bilde, og forsterker følelsen av at lyden kommer direkte fra TV-skjermen.

HTB570 kan utføre nesten samme kunststykke som HTB770 når det gjelder fleksibilitet, men nøyer seg med en tokanalskonfigurasjon i fronten. Uteffekten er på totalt 240 W og sentralenheten kan ta imot HDMI samt doble optiske tilkoblinger. HTB527 har omtrent de samme funksjonene som søskenmodellen HTB570, bortsett fra deling av fronthøyttalerne og streaming via Bluetooth. Alle de tre store systemene er utstyrt med en kraftig subwoofer med nedoverrettet basselement. Alle tre er trådløse og dermed lette å plassere, og dessuten slipper man å ha lange kabler slengende i stuen.

Man må ha et godt øye for å kunne se at dette faktisk er en lydplanke. Panelet på SC-HTB170 er i finbørstet aluminium, mens selve høyttalermembranen skjuler seg bak en finmasket aluminiumnetting. Høyden er bare 55 mm og bredden passer fint til både mindre og større skjermer, opptil 50 tommer. Den kan plasseres på en hylle nedenfor TV-en eller monteres direkte på veggen under skjermen, der den også kan dreies opptil 90° grader for å innstille den perfekt i forhold til TV-salongen. En innebygd sensor merker hvordan høyttaleren er montert og tilpasser deretter lyden optimalt. Den innebygde vibrasjonsdempede subwooferen bidrar til å gi en lyd som imponerer i forhold til den diskrete konstruksjonen. HTB170 tilkobles enkelt TV-en med HDMI, og kan også brukes som musikkanlegg fordi den kan streame gjennom Bluetooth-kompatible enheter. Smart og elegant!

De nye lydplankemodellene blir fortløpende lansert i Norden i løpet av våren.

Powered by Labrador CMS