LG hybrid-tørketrommel

Pressemelding fra LG Electronics 6. september 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

40 PROSENT RASKERE TØRKETID NÅR LG LANSERER VERDENS FØRSTE HYBRID-TØRKETROMMEL

LG Electronics lanserer en helt ny serie tørketromler som kombinerer et klassisk varmeelement med ny varmepumpeteknologi. Dermed oppnås maksimal energieffektivitet samtidig som tørketiden er cirka 40 prosent raskere enn med tradisjonelle A-klasse tørketromler. Teknologisk innovasjon, smarte løsninger og design står i fokus hos de nye hybrid-tørketromlene. Serien består av tre modeller som alle har energiklasse A-50 %: RC9042AQ3Z med dampfunksjonalitet og en kapasitet på 9 kg, RC9055AP3Z som har en kapasitet på 9 kg og RC8055AP1Z med en kapasitet på 8 kg.

– Det er veldig gøy å være først i verden med en ny produktinnovasjon. LG jobber stadig for å ligge i forkant når det kommer til smarte, teknologiske løsninger som hjelper konsumenter i hverdagen. Med våre A-klasse hybrid-tørketromler kan kunden tørke klesvasken energieffektivt og selv velge om det skal gå ekstra fort, eller om man vil tørke på den absolutt mest energieffektive måten, sier Sebastian Bengtsson, nordisk produktspesialist for Home Appliances i LG Electronics.

Maksimal energieffektivitet og fart

Med LGs nye serie hybrid-tørketromler kan du selv velge om du vil være svært energieffektiv eller om du vil minimere tørketiden for klærne. Begge alternativene er bra for husholdningskassa og miljøet, ettersom energiklasse A opprettholdes uansett funksjon. Ved å bruke Eco Hybrid-programmet, når kun varmepumpen er i bruk, holder tørketromlene energiklasse A-50 %. Kombo-programmet Eco Hybrid Speed er 40 prosent raskere, ettersom den bruker både varmepumpen og varmeelementet for å minimere tørketiden. Selv når du bruker det raske programmet er tørketromlene så energieffektive at de klassifiseres som A-15 %.

Design og funksjonalitet

LG satser som vanlig på stilrent industridesign i den nye hybrid-serien, med en lekker front og LCD/LED-display som følger maskinens formspråk. Dette er tromler av førsteklasses design som passer perfekt i skandinaviske, moderne hjem.

En selvrensende kondensor gir bedre energieffektivitet 

Den smarte hybridløsningen der varmepumpen og varmeelementet jobber sammen er svært energieffektivt. I tillegg til hybridfunksjonen har den nye serien også en selvrensende kondensor, som betyr mindre stell for brukeren, samt at det bidrar til høyere energieffektivitet og lengre holdbarhet. Den nye serien gjør det enkelt å tørke klær på en effektiv måte.

Smart og skånsomt med dampfunksjon

Toppmodellen RC9042AQ3Z har, i tillegg til hybridfunksjonen, også LGs dampfunksjon True Steam™, som frisker opp klærne med et raskt 20 minutters dampprogram, hvilket fjerner bakterier og allergener. Når en bukse eller skjorte ikke trenger en ordentlig vask, kan det holde med en runde i trommelens dampprogram. Det er smart både for klærne og for miljøet. Dampfunksjonen fjerner dessuten rynker, slik at du ikke alltid trenger å stryke plaggene senere.

I tillegg til smarte valg og lavt energiforbruk har LGs innovative hybrid-tørketrommel en unik funksjon for feilsøking og support – Smart Diagnosis. Løsningen er første steg i LGs Smart ThinQ – et konsept der smarte hvitevarer skal forenkle hverdagen for forbrukeren. Funksjonen innebærer at man maskinen selv kan undersøke hva som er galt dersom et problem skulle oppstå, og deretter kan du selv kommunisere dette direkte til LGs support gjennom en enkel trådløs overføring fra en telefon. LGs applikasjon Smart Laundry gir også forbrukeren informasjon om maskinen, og hvordan man selv kan rette opp i feil som for eksempel rengjøring av filteret, gjennom sin smarttelefon.

Pris og tilgjengelighet

LG RC9042AQ3Z, RC9055AP3Z og RC8055AP1Z er tilgjengelig i butikk i november 2012 til følgende veiledende priser:

RC9042AQ: 1 299 € inklusive moms    

RC9055AP3Z: 1 099 € inklusive moms    

RC8055AP1Z: 999 € kr inklusive moms

Powered by Labrador CMS