Sony Bravia KD-84X9005

Pressemeldig fra Sony 29. august 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Sony annonserer i dag at de faser seg inn mot den globale lanseringen av sin nyeste BRAVIA LCD-TV, KD-84X9005, som kommer på markedet i slutten av 2012. Den nye BRAVIA TV-en har en 4K (3840 x 2160) LCD-skjerm, i bransjens største 84-tommer skjermsstørrelse*, og inkluderer Sonys ‘4K X-Reality PRO’ høyoppløselig bildemotor. Denne formidable kombinasjonen leverer en sømløs høyoppløselig bildekvalitet på den store skjermen, og en kraftig lydkvalitet som gir seeren en oppslukende underholdningsopplevelse, ulikt noe annet eksisterende TV-er kan tilby.

* Per 29.august 2012

4K TV-en er utstyrt med et 4K LCD-panel bestående av 8.29 mekapiksler, som tilsvarer 4 ganger større oppløsing en HD-standarden, og inkorporerer Sonys ‘4K X-Reality PRO’ høyoppløselige bildemotor, optimalisert for 4K LCD-TV. Denne motoren er kapabel til å produsere et variert innhold med ulik oppløsning, slik som digitale HD-sendinger eller Blu-ray-disker, og omgjøre det til fantastiske skarpe bilder i høykvalitets 4k-oppløsning. Seerne kan nyte realistiske og vakre bilder med 60 graders synsvinkel, selv når de sitter så mye som halve distansen fra skjermen, sammenlignet med full HD (hvor den anbefalte avstanden utgjør 3 ganger skjermens høyde).

Med ‘10 Unit Live Speaker’ høyttalersystem, optimalisert for denne store størrelsen på skjermen, kombinert med ny teknologi for signaloverføring oppnår Sony en unik og kraftig tredimensjonal og kvalitetsrik lyd som omslutter betrakteren, i ulike posisjonsorienterte toner fra dyp bass til høye toner. Med den vakre skjermen og kraftige lyden kan seerne nyte underholdning ulikt det noen andre eksisterende TV-er kan tilby, som om de befinner seg «live» på en konsert eller i en kinosal.

Seerne kan også nyte høyoppløselig digitale bilder på den store skjermen ved å blåse opp vakre landskapsbilder til plakatstørrelse eller forstørre og vise frem bilder av barna i full størrelse til slekt og venner. Med ‘PlayMemories Studio’* en spesiel programvare for PlayStation®3, kan brukeren videre organisere og vise frem høyoppløselige bilder – enkelt og komfortabelt på 4K TV-en. I fremtiden vil Sony fortsette å forbedre brukeropplevelsen med nye applikasjoner.

* Tilgjengelig fra slutten av mars 2013

Sony har involvert seg i utviklingen av 4K-innhold og skapt et profesjonelt miljø innenfor feltet, fra å rulle ut sine 4K digitale projektorer til kinosaler rundtom i verden, til å forberede produksjonsutstyr, inkludert flagskipkameraet CineAlta ‘F65’ skapt for å filme 4K-innhold. Innenfor forbrukerelektronikk har Sony lansert hjemmekinoprosjektoren VPL-VM1000ES, til familiebruk – et produkt som har blitt tatt vel i mot.

Hovedspesifiksjoner

◆Kraftig, høyoppløselig stor skjerm

(1) 4K LCD-skjerm med bransjens største 84-tommers skjermstørrelse*

4K (3840 x 2160) LCD-skjermen har fire ganger fler piksler enn full HD-standard, og oppnår 52ppi (pixels per inch), selv på en stor 84-tommers høyoppløselig skjerm. Seerne blir ikke plaget med piksler og kan nyte realistiske og vakre bilder med 60 graders synsvinkel, selv når de sitter så mye som halve distansen fra skjermen, sammenlignet med full HD (hvor den anbefalte avstanden utgjør 3 ganger skjermens høyde).

* Per 29.august 2012

(2) ‘4K X-Reality PRO’ superoppløsning med høykvalitets bildemotor

Sony har optimalisert kvaliteten på bildemotoren ‘X-Reality PRO’ ved å legge til en database for 4K LCD-TV, og dermed oppskalert 4K-funksjonen. Denne funksjonen gjør at TV-en kan ta opptak som spenner fra lavoppløselig videoer fra internett til digitale sendinger i full HD, eller Blue-ray-disker, og oppgradere det til 4K-oppløsning samtidig som den reproduserer vakre og levende 4K-bilder.

(3) 3D-bilder på storskjerm, nesten som i en kinosal

Den 84-tommers 4K-skjermen og ‘4K X-Reality PRO’ superoppløsning gjør at seeren kan nyte gleden av 3D-bilder i høy kvalitet som overgår full HD-oppløsning. 4K TV-en oppgraderer ‘Blue-ray 3D’ HD-oppløslige 3D-bilder til 4K-bilder (3840 x 2160 ) og viser dem på den polariserte overflaten på skjermen i henholdsvis 3840 x 1080 piksler fra venstre til høyre. De medfølgende 3D-brillene har et lett og komfortabelt design, og krever ingen batterier. Seerne kan nå glede seg over 3D-innhold på en imponerende stor skjerm, nesten som i en kinosal.

(4) PlayMemories Studio

‘PlayMemories Studio’ er en programvare spesielt utviklet for PlayStation®3, som gjør organisering, redigering og visning av bilder og video intuitivt og morsomt. En funksjon som gjør ‘PlayMemories Studio’ kompatibel med bilder i 4K-oppløsning har blitt lagt til slik at brukeren kan nyte bildene på sin 4K TV. Denne versjonen er tilgjengelig fra slutten av mars 2013.

◆Kraftig og kvalitetsrik lyd

Den nye 4K TV-en er proppfull av Sonys nye teknologi. Med signaloverføring til høyttalerne, og ‘Signal TO Sound architecture’ leverer TV-en kraftig lydkvalitet.

(1) ‘10 Unit Live Speaker’ høyttalersystem

Det treveis høyttalersystemet med 10 enheter (50W) er installert langs sidene på 4K TV-en i retning mot seeren, og er optimalisert for storskjermer. Høyttalersystemet utløser kraftig lyd med posisjonsorienterte toner fra dyp bass til medium og høye toner. (Høyttalerne kan fjernes hvis man ønsker å bytte til et eget lydanlegg)

(2) Avansert teknologi for signaloverføring

4K TV-en inkluderer Sonys orginale ‘Clear Phasetechnology’ for å realisere gjengivelsen av naturlig lyd identisk med den orginale lyden, samtidig som den lokaliserer klar lyd. ‘S-Force Front Surroind 3D’ skaper et virtuelt 5.1-kanals felt med surroundlyd, kun ved bruk av høyttalerne i front, og gjør at betrakteren blir innhyllet i et tredimensjonalt lydfelt.

◆Nettverkskompabilitet

Sony tilbyr en rekke nettverkstjenester gjennom ‘Sony Entertainment Network’ (SEN). Med et enkelt trykk på SEN-knappen på fjernkontrollen kan brukeren få tilgang til tjenester fra SEN-portalen – en helt ny portal for BRAVIA TV-er utstyrt med internettilkobling. Brukeren kan raskt og enkelt få tilgang til alle tjenestene de liker best ved å registrere sine preferanser på favorittlisten.

Powered by Labrador CMS