Sony PlayMemories-apper

Pressemelding fra Sony 29. august 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

PlayMemories-apper og tjenester fra Sony får nye egenskaper

PlayMemories fra Sony gir deg nå spennende nye muligheter for å forbedre din digitale bildeopplevelse, før og etter at du har tatt bildet.

PlayMemories består av ulike tjenester og apper som lar deg få glede av bilde- og videominner på tvers av ulike enheter; alt fra kameraer, smarttelefoner og tablet’er til PlayStation®3 og kompatible BRAVIA TV-er.

                     PlayMemories kamera-apper

PlayMemories kamera-apper er verdens første applikasjons-nedlastingstjeneste (*for digitalkameraer med utskiftbare objektiver pr. august 2012), som lar deg installere nye funksjoner som gir større muligheter for ditt kamera.

PlayMemories kamera-appene tilbyr et utvalg av applikasjoner som gir kameraet bedre funksjonalitet, personliggjør din fotografiske opplevelse og gir større muligheter for nettverks-bygging. Last ned applikasjonene til kameraet og få et rikere fotografisk uttrykk.

PlayMemories kamera-appene er i utgangspunktet støttet av det nye NEX-5R system-kameraet. Fra lansering er et stort utvalg av bilde-apper tilgjengelig slik at du får flere kreative verktøy å leke deg med.

“Picture Effect+” gir flere muligheter for kreativ utfoldelse i kameraets standard picture effect modus. “Bracket Pro” tar automatisk en serie på 3 bilder på forskjellige ‘bracketed’-instillinger – for lukkertid, blenderåpning eller fokus – så du selv kan velge ut det beste bildet. “Multi Frame NR” fanger en serie av bilder i hurtig rekkefølge. De blir automatisk sammenstilt av kameraet for å skape et tilnærmet støyfritt bilde på den valgte ISO hastigheten. Dette er supert når du vil fange atmosfæren på kveldstid med kameraet, eller når du tar bilder i mørket uten blitz.    

“Photo Retouch” gir mange muligheter for justering, slik som lysstyrke, fargemetning og contrast plus Soft Skin, endre størrelsen og andre etterbehandlingsalternativer. I tillegg er Auto portrett komponeringsfunksjonen tilgjengelig. Denne lokaliserer ansiktene som befinner seg på bildene og foretar anbefalte komposisjoner i ettertid.   

Sony har planer om flere nye apper, blant annet “Time-lapse” og “Cinematic Photo”. “Time-lapse” tar en serie av stillbilder på valgte intervaller. Kameraet setter bildene sammen i en komposisjon som kan bli spilt av som et video-klipp. “Cinematic Photo” skaper en serie av rammer som gir morsomme animerte bildeeffekter hvor statiske deler av bildet ser ut til å bevege seg.

Nedlastbare tjenester inkluderer «Smart Remote Control»: stopp opp og sjekk bildet på skjermen, tilpass eksponeringen og aktiver lukkeren på NEX-5R med din smarttelefon1 eller tablet (som Xperia™ smarttelefon og Xperia™ Tablet). Bildene du tar blir automatisk sendt direkte til din smarttelefon eller tablet. «Direkte opplasting» lar deg laste bildene direkte fra kameraet til PlayMemories Online og Facebook.     

PlayMemories kamera-appene vil bli tilgjengelig fra oktober 2012 i 17 ulike land2.

PlayMemories Online

Fra august vil Sony’s kompatible BRAVIA TV-er få mulighet for å vise bilder og videoer som er postet på PlayMemories Online direkte, på denne måten blir tjenesten anvendelig på enda flere enheter.

(*Tilgjengelighet for PlayMemories Online vil bli kunngjort på et senere tidspunkt)

PlayMemories Mobil

Denne Android/iOS appen forenkler overføringsprosessen av bilder og video fra Wi-Fi systemkameraer som NEX-5R til smarttelefoner og tableter. Som beskrevet ovenfor tillater appen deg å kontrollere NEX-5R og HDR-AS15 Action Cam via smarttelefonen: den egner seg godt for familieportretter hvor du selv ønsker å være med på bildet. («Smart Remote Control” appen må være installert på NEX-5R for at du skal kunne benytte tjenesten.)

PlayMemories Studio

PlayMemories Studio gjør organisering, redigering samt å se på bilder via PlayStation®3 (PS3®) like enkelt og intuitivt som å spille et spill.

PlayMemories Studio3 utvikler seg med muligheten for å vise bilder på Sony’s 4K TV-er. 4K har ca. fire ganger høyere oppløsning enn full HD. Du kan glede deg over høyoppløste bilder tatt av digitalkameraer på Sony’s nye 4K-kompatible BRAVIA KD-84X9005.

Andre forbedringer inkluderer easy content uploads til YouTube og PlayMemories Online.

For mer informasjon om PlayMemories kamera-app, vennligst besøk: www.sony.net/pmca

1Forutsetter nedlasting og innstallering av PlayMemories Mobile™- appen på Androide smarttelefoner og tableter så vel som iPhone og iPad.  

2PlayMemories kamera-apper vil bli tilgjengelig i USA, Canada, UK, Irland, Belgia, Nederland, Frankrike, Tyskland, Italia, Danmark, Finland, Norge, Sverige, Spania, Australia, New Zealand, og Japan.Lanseringsdato vil variere fra region til region.

3Tilgjengelig i løpet av regnskapsåret som slutter mars 2012.

Powered by Labrador CMS