4K-MOBIL MED KJAPP LADING

– 4K-skjerm på den største modellen, brukstid på 5,5 timer etter ti minutters lading, teknologi fra Sonys proffkamera og vanntett design.

Publisert Sist oppdatert

Slik oppsummerer marketingsjef Frank Otterbeck ved Sony Mobile Communication i Norge de viktigste salgsargumentene når han presenterer Xperia Z5-serien, som ble lansert under IFA-messen i Berlin. Den består av tre modeller: Z5 Compact som kommer i butikkene i september til 5.700 kroner, Z5 som kommer i oktober for 7.000 kroner, samt Z5 Premium som kommer i november for 8.000 kroner.

– Dette er en den største lanseringen vi har hatt siden vi ble Sony. Z5-serien skal treffe enhver smak; fra dem som ønsker en mindre og kompakt smarttelefon som samtidig er kompromissløs, til dem søker det siste og aller nyeste – og da snakker jeg om Z5 Premium som er utstyrt med en 4K-skjerm, sier Otterbeck til fagbladet Elektronikkbransjen.

– Hvorfor skal kundene velge en Sony?

Vi vil nok se en solid økning når vi har sluppet de tre nye modellene

– Det kommer an på hva du ønsker. En nyere undersøkelse viser at god batteritid er den viktigste egenskapen kundene etterspør, og her er vi enestående med to dagers vanlig bruk før telefonen må lades igjen. De nye modellene gir fem og en halv timer normal brukstid med bare ti minutters lading, sammenlignet med konkurrentene er dette utrolig bra, sier Otterbeck og fortsetter:

Sensor fra Sony Alpha

– Kamerafunksjonaliteten vår er et annet argument. Her har vi fantastiske linser og en helt ny sensor vi har hentet fra Sony Electronics og deres profesjonelle systemkameraserie Alpha. Sony er ledende på kamera i verden, og det vil man også se i våre nye telefoner – der vi virkelig skiller oss ut fra konkurrentene. Vi tilbyr fortsatt et vanntett design, noe nordmenn er svært glad i, sier Otterbeck.

Alle de tre Z5-modellene har en ny kamerasensor på 23 megapiksler, som skal fokusere på 0,03 sekunder.

– Dette er raskere enn noen annen smarttelefon, sier Otterbeck.

Exmor RS-sensoren er på 1/2,3-tommer og har en maksimal blenderåpning på 2,0. SteadyShot med Intelligent Active Mode skal redusere kamerarystelser, og kamerateknologien er videreutviklet for å prestere bedre i situasjoner med dårlig lysforhold.

Hele serien har en Qualcomm Snapdragon 810 åttekjerners prosessor med 64 bits, og et internminne på 32 GB som kan økes med et microSD-kort på opptil 200 GB.

– Hvordan går det med mobilsalget deres i Norge?

– Veldig bra, selvfølgelig, men vi vil nok se en solid økning når vi har sluppet de tre nye modellene. Fra september til november er det bare å følge med.

Fingeravtrykkleser

– Vil dere gjøre noe spesielt på markedssiden?

– Absolutt. Vi kommer til å gå hardt ut i media og sosiale medier, samt med våre partnere og operatørene. Synligheten blir høy frem mot jul.

– Og endelig kommer Sony med fingeravtrykkleser?

– Ja, endelig, og den er helt genial. Vi har valgt å plassere den på hovedbryteren på siden av telefonen, og vi føler dette er en bedre plassering enn det andre har valgt, sier Otterbeck.

Fingeravtrykksleseren støtter Fido-standarden for autentisering på nettjenester og apper.

Xperia Z5 Compact har, tross mindre størrelse, samme ytelse som Xperia Z5. Begge modellene kommer i matt utførelse, frostet glass på baksiden og med inngravert Xperia-logo på siden. Z5 Compact har en skjerm på 4,6 tommer og leveres i fargene gul og korall, samt i hvit og grafittsvart. Xperia Z5 og har en ramme i aluminium rundt skjermen på 5,2 tommer, og kommer i fargene hvit, grafittsort, gull og grønn.

Z5 Premium skal være verdens første smarttelefon med 4K-skjerm, en IPS på 5,5 tommer, med Sonys Triluminos-teknologi. Telefonen skal automatisk skalere alt innhold opp til 4K. Med det nye kameraet kan du spille inn video i 4K, samt lagre bilder på åtte megapiksler direkte fra filmen. I motsetning til de to mindre modellene, som kommer i matt utførelse, vil Premium-telefonen kjennes igjen fordi den er blank og kommer i fargene svart, gull og krom.

Powered by Labrador CMS