VIL BLI STERKE PÅ STRØMMING

Yamaha viser på IFA sitt MusicCast-system, som gjør det mulig å strømme lyd i opp til SACD-kvalitet.

Publisert Sist oppdatert

Et av de nye produktene er ISX-80, en mindre enhet for bruk for eksempel på kjøkken, bad eller soverom.

– Fra denne kan du velge alt du har tilgang i MusicCast-nettverket eller bare lytte til radio, sier Knut Mortvedt i Yamaha.

ISX-80 er lillebroren til ISX-803 i Restio serien, og kan med sin dybde på 6,5 cm henges på veggen. Den har to 8 cm elementer og to uavhengige diskanthøyttalere.

Fra denne kan du velge alt du har tilgang i MusicCast-nettverket eller bare lytte til radio

– Den har MusicCast, og kan derfor strømme innhold fra alle andre enheter i systemet. Den støtter den WAV/FLAC/AIFF 192 kHz/24-bit og Apple Lossless 96 kHz/24-bit High-Resolution audio-codec, sier Mortvedt.

Rammen er i metall og aluminium, og måler 302x302x65 mm (BxHxD), og enheten kommer i butikkene i oktober i sort, hvitt og lilla. Prisen blir rundt 3.800 kroner.

Sterkest i år

– Hvor sterke er Yamaha i markedet, når du sammenligner årets IFA med tidligere messer?

– Når vi i år kan levere et multiromsystem som integrerer alle våre nye produkter, også løskomponenter, er vi med i strømmen som gjør det mulig å lytte til hva som helst, når som helst og hvor som helst. Slik sett er vi i år sterkest.

– Hva er forskjellen på deres løsning og konkurrentenes?

– Vi integrerer både lydplanker, separate komponenter, vanlig hjemmekino- og stereoutstyr med vanlige strømmingshøyttalere. I tillegg tilbyr vi en lydkvalitet på linje med SACD, sier Mortvedt.

Han legger også vekt på at det er mulig å kople andre blåtann-enheter til systemet, som ikke har MusicCast innebygd.

– Dessuten gjør blåtann det veldig enkelt for gjester i huset å kople seg til hele MusicCast-systemet, sier Mortvedt.

Yamaha viser også mikrokomponentsystemet MCR-B043 med dab+, som koster 2.800 kroner. Mortvedt mener dette passer godt på et barnerom, i hytta eller i en kjellerstue, for dem som vil ha, det han kaller, stor lyd på en enkel måte.

Powered by Labrador CMS