PHILIPS SPLITTES I TO DIVISJONER

Philips deler selskapet i to divisjoner; Philips Lighting Solutions og Royal Philips.

Publisert Sist oppdatert

– Målet vårt er å bedre folks livskvalitet gjennom innovasjoner, og vi ser en stadig økende mulighet i helsemarkedet med fokus på velvære, sier Bernd Laudahn, administrerende direktør i Philips GmbH i Tyskland, Østerrike og Sveits.

Philips Lighting Solutions skal, som navnet tilsier, stå for belysningsdelen av virksomheten i selskapet. Philips er ifølge Laudahn markedsleder, også innen led-belysning.

Den andre divisjonen, Royal Philips, er inne markedet for helse og medisinske produkter.

Befolkningen vokser og blir eldre, og vi ser et økende behov for helserelaterte produkter

– Et sentralt spørsmål er hvordan vi fremover håndterer vi vår personlige helse. Befolkningen vokser og blir eldre, og vi ser et økende behov for helserelaterte produkter. En undersøkelse viser at bare 62 prosent beskriver helsen sin som god eller veldig god, så det er mange som trenger hjelp, sier Laudahn.

Han påpeker at Philips er kjent over hele verden, og at varemerket er bygd opp gjennom 125 år slik at det i dag er et av de 40 mest kjente merkene. I Royal Philips inngår kategorier som småelektriske produkter, personlig pleie, helse og velvære samt helserelaterte produkter.

Mot ryggsmerter

– Blant innovasjonene våre for en bedre helse er Philips airfryer, velværeappen Philips PulseRelief samt Philips’ 2-in-1 luftrenser. For sistnevnte er Kina et ledende marked, men dette er også en produktgruppe som vokser i vesten. Vi er kjent for vår elektriske tannbørste Philips Sonicare Flexcare Platinum, og kommer med en ny modell av Sonicare AirFloss Ultra som er like effektiv som bruk av manuell tanntråd, sier Laudahn.

Innen personlig helse vil Royal Philips i like stor grad som produkter utvikle løsninger.

– Ryggsmerter er et stort problem, og vi har innledet et samarbeid med Global Allianz der samarbeider tett med profesjonelle helsearbeidere. Vår ryggplate BlueTouch, som bruker blå led-lys for å øke produksjonen av nitrogenmonoksyd, kan i løpet av et par uker fjerne ryggsmertene hvis den brukes riktig. Den kan styres fra smarttelefonen, og er en del av vårt samarbeid med Allianz, sier Laudahn.

Powered by Labrador CMS