Alf Einar Nygård viser frem to typer barbermaskiner fra Remington. Foto: Jan Røsholm
Alf Einar Nygård viser frem to typer barbermaskiner fra Remington. Foto: Jan Røsholm

MANGE NYHETER HOS TARGET

Distributøren Target representerer flere produktkategorier. På IFA viser de nyheter fra Russel & Hobbs, Remington, Sangean og Roberts.

Publisert

Russel & Hobbs viser frem et nytt strykejern, samt kjøkkenutstyr. Remington er store på personligpleie, mens Sangean og Roberts har fokus på radioer.

Strykejern med én temperatur

Strykejernet fra Russel & Hobbs har innebygget bevegelsessensor, og slår seg av i liggende posisjon etter 30 sekunder. Foto: Jan Røsholm.
Strykejernet fra Russel & Hobbs har innebygget bevegelsessensor, og slår seg av i liggende posisjon etter 30 sekunder. Foto: Jan Røsholm.

Russel & Hobbs’ strykejern One Temperature har – som navnet sier -én temperatur. Denne temperaturen skal i følge fabrikanten være optimal til alle strykbare klær, og strykesålen skal være 60 prosent glattere enn en keramisk såle.

– Det eneste du faktisk stiller inn er dampmengden, så er det bare å sette i gang, uten å tenke på om det er silke eller jeans du stryker, sier Roger Berg i Target.

Fagbladet Elektronikkbransjen treffer ham sammen med kompanjong Alf Einar Nygård på IFA-messen i Berlin i september.

– Strykejernet har innebygget bevegelsessensor, så om det ikke holdes i gang, slår det seg automatisk av. Dette er bra for brannsikkerheten, sier Nygaard.

Det nye materialet i vispene gir en dobling i effektivitet, og samtidig reduserer sprut

Når strykejernet ligger flatt med varmeelementet ned, slås det av etter 30 sekunder. I stående posisjon er tidsuret stilt inn på 8 minutter. One Temperature har en effekt på 2.600 watt, 350 ml vanntank og 50 gram kontinuerlig damp. Det leveres med en ledning på tre meter, og blir lansert i september. Prisen er rundt 800 kroner.

Retro mikser med dobbelt effekt

Target viser samtidig frem den nye håndmikseren fra Russel & Hobbs, som har fått det velklingende modellnavnet «Retro Ribbon Red Hand Mixer 25200-56». Den leveres med et sett med nyutviklede Helix-visper. Disse er produsert i fiberforsterket nylon.

Vispene til Retro Ribbon Red Handmixer 25200-56 skal gi dobbelt effekt og mindre sprut. Foto: Jan Røsholm.
Vispene til Retro Ribbon Red Handmixer 25200-56 skal gi dobbelt effekt og mindre sprut. Foto: Jan Røsholm.

– Det nye materialet i vispene gir en dobling i effektivitet, og samtidig reduserer sprut, sier Berg.

Mikseren på 500 watt har fire hastigheter, samt turbofunksjon. Den leveres med et sett eltekroker i rustfritt stål, i tillegg til de nye vispene. Alt av vispeutstyr kan vaskes i oppvaskmaskin. Prisen på håndmikseren er rundt 700 kroner.

Skjeggtrimmer med støvsugereffekt

Target representerer også Remington, som har spesialisert seg på personlig pleie-produkter. Innen dette segmentet fikk vi se flere nyheter.

– Den nye skjeggtrimmeren er litt morsom. Den har en slags støvsuger innebygd, som sørger for at skjeggrestene havner i en beholder og ikke i vasken eller på gulvet, sier Nygård.

Han viser samtidig frem en ny type hårbørste som skal løse opp floker.

Den nye anti-flokebørsten har en pris på 399 kroner. Foto: Jan Røsholm.
Den nye anti-flokebørsten har en pris på 399 kroner. Foto: Jan Røsholm.

– Prinsippet er at taggene oscillerer istedenfor å rotere, og dermed løser de opp vanskelige hårknuter og floker, og ja, den virker både på vått og tørt hår, sier Nygård.

Prisen på flokebørsten er rundt 350 kroner.

Remington barbermaskiner

Remington presenterer også nyheter innen barbermaskiner, både med roterende- og direkte kuttede kniver.

– Det nye prinsippet på de roterende, er at skjeggstubben løftes opp før den kuttes, dermed blir det enda bedre barbering, sier Nygård.

På de direktekuttende maskinene er det satt på en ekstra kniv som drar hårene i samme retning, og som ifølge Remington gir bedre barberings resultat. Uansett knivteknologi har begge modellene et display som viser gjenstående batteritid.

IPL hårfjerningsmaskinen fra Remington har sensor som analyserer huden. Foto: Jan Røsholm.
IPL hårfjerningsmaskinen fra Remington har sensor som analyserer huden. Foto: Jan Røsholm.

Hårfjerning med laser

Hårfjerning ved hjelp av lysteknologi, eller såkalt IPL-maskiner, er tidligere primært blitt utført på skjønnhetssalonger. Prisene på hjemmemaskiner er nå kommet til et slikt nivå at salget øker kraftig. I følge halvårsstatistikken til Stiftelsen Elektronikkbransjen var økningen i 2018 på hele 130 prosent i volum. Remington lanserer nå en IPL hårfjerningsmaskin. Modellen heter i-Light Luxe IPL8500. Ifølge Remington er det i mange tilfeller nok med tre behandlinger for et permanent resultat, men dette vil avhenge litt av fargetonen på huden.

– Maskinen klarer hele 300.000 blink før pæren må skiftes, og den har en sensor som måler hudtypen, slik at resultatet blir skånsomt og best mulig, sier Nygård.

Den har en veilledene pris på 4.000 kroner.

Oppsveivbar radio

Radio er en viktig produktgruppe for Target i Fredrikstad. Blant nyhetene på IFA fikk vi se en digital klokkeradio med analoge visere. I tillegg viste Sangean frem en ny type håndverksradio, og en «overlevelsesradio».

– Radioen har både solcelledrift og sveiv, så er batteriet tomt, kan du sveive den i gang, sier Berg.

I tillegg kan du lade mobiltelefonen din ved å sveive i noen minutter, nok til en kort samtale. I tillegg til produksjon av eget varemerke produserer også Sangean håndverksradioer for Makita og andre produsenter av elektroverktøy. Pris for håndverksradioen er fra 2.000 kroner og oppover.

Powered by Labrador CMS