Amelia Lee med LG 97" Signature OLED M3 4K, som mottar TV-signalet trådløst fra boksen i bakgrunnen. Foto: Stian Sønsteng

VERDENS FØRSTE TRÅDLØSE TV

– Våre første trådløse TV-modeller er bare starten på hvordan vi ser for oss hva en TV skal være i fremtiden, sier Amelia Lee, PR-sjef i LG Nordic.

Publisert

– LG M3 er verdens første trådløse forbruker-TV. Lyd- og bildesignalet overføres i 4K 120Hz fra vår Zero Connect Box, som kan plasseres hvor som helst i rommet, sier Amelia Lee til fagbladet Elektronikkbransjen, når vi i september møter henne på IFA-messen i Berlin.

De tre M3-modellene kommer i skjermstørrelsene 97, 83 og 77 tommer, og vil koste 300.000, 95.000 og 66.000 kroner. Den største modellen er i Signature-serien, mens de to andre er i OLED evo-serien. Når bladet går i trykken i november, er det foreløpig kun Signature-modellen som er til salgs i Norge, hos Power.

– Det er ikke inngått noen kompromisser verken på bildekvaliteten eller på den trådløse overføringen, sammenlignet med konvensjonelle og kablede TVer, sier Lee.

 

LG 83" OLED evo M3 med trådløs overføring i 4K 120Hz fra Zero Connect-bokse. Foto: Stian Sønsteng

MLA på 77-tommeren

Til Signature-modellen på 97-tommer, er det mulig å kjøpe føtter slik at den kan plasseres på gulvet.

Disse tre trådløse TV-modellene er bare starten på hvordan vi ser for oss fremtidens TV

– Signature-serien er våre superpremium-produkter, skapt i samarbeid med verdenskjente designere. Vår trådløse TV i serien kan plasseres hvor som helst i rommet, siden den står på egne ben, og blir på denne måten en del av møblementet, sier Lee.

– Er skjermteknologien den samme som på de to andre modellene?

– Overraskende nok kommer 77-tommeren med MLA (Micro Lens Array), som gjør skjermen betydelig mer lyssterk, selv om strømforbruket er det samme, sier Lee.

– Hvilke forventninger har dere til salget av de trådløse TVene i det nordiske markedet?

– De trådløse TVene er et resultat av vår stadige streben etter å tilby kundene de best mulige produktene. Disse tre trådløse TV-modellene er bare starten på hvordan vi ser for oss fremtidens TV. Uansett om du spiller, elsker film eller er opptatt av interiør, har disse TVene alt du kan ønske deg. Du slipper å velge mellom teknologi eller design.

 

α9 AI 4K Gen6

– Det er mulig å ha en syltynn kabel fra TV-boksen til skjermen. Er det viktig at TVen er trådløs, siden den uansett må tilkoples strøm?

– LG etterstreber alltid å tilføre markedet nye innovasjoner, og forhåpentligvis sette nye standarder for forbrukernes hverdagsliv. Selv om du bare har én tynn kabel, tvinger den deg likevel til å plassere alle tilkoblede enheter rett under TVen, så hvorfor ikke velge en trådløs TV? De er enklere å plassere, og medfører dessuten et paradigmeskifte for hva en TV skal være. Etter pandemien tilbringer mange mer tid hjemme, og det er også blitt et sted vi arbeider og studerer, sier Lee.

De tre M3-modellene har en α9 AI 4K Gen6-prosessor, smartfunksjoner som ThinQ AI, WebOS og håndfri stemmegjenkjenning, samt Dolby Atmos & Vision, VRR, G-sync og Freesync. De to største har Brightness Booster, som skal gi klare og tydelige bilder, mens 77-tommeren har Brightness Booster Max, der det altså brukes MLA (Micro Lens Array), som skal gi 70 prosent høyere lysstyrke sammenlignet med andre modeller.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2023, som ble distribuert uke 47. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS