Monster vil også tilfredsstille DRØMMEN OM STRØMMEN

Monster Clarity HD One er en aktiv høyttaler med Apple-base. Med Streamcast-moduler kan de bli en del av et trådløst musikksystem.

– I Interconnect har vi manglet produkter som trådløst kan strømme lyden til høyttalerne. Nå får vi dette fra våre gode venner i Monster, sier daglig leder Ole Apold i Interconnect AS.

MitchWitten i Monster Cable Products Inc. i Brisbane i California har vært med på å utvikle Clarity HD. Han forteller at man ved å plugge den høyre høyttaleren til strømnettet er i gang. Den venstre høyttaleren får strøm og lydsignal via en kabel, og med vedlagte plastadaptere kan ulike Ipoder og Iphoner stå stødig i basen på høyre side.

– En viktig del av konseptet er muligheten til å sette høyttalerne opp i et system, der man med en USB-sender satt i en datamaskin og en Streamcast-modul plassert på hovedhøyttaleren, kan sende lyd trådløst, sier Witten.

Monster kaller sitt proprietære system Streamcast, og det er basert på blåtannteknologi. USB-mottakeren koster rundt 500 kroner, og med en knapp på adapteren kan man velge hvilke kilder systemet mottar. Man kan ha inntil fire soner i nettverket, og man kan på samme måte velge hvilke man vil aktivere. For å sette opp systemet kreves en egen programvare fra Monster som installeres på en datamaskin i det trådløse nettverket. Siden kan man styre systemet via en applikasjon som lastes ned til et Apple-produkt. Monster har altså valgt en løsning som ligner Sonos’, og har foreløpig ikke gått for Apples Airplay.

Tynne HDMI-kabler

Clarity HD koster 6.000 kroner paret. Høyttalerne har et sekstommers basselement og et ettommers soft dome element. Apold mener navnet Clarity HD beskriver lyden godt.

– Lyden er klar og høyoppløst, med god spennvidde i lydbildet, sier han.

Monster er først og fremst kjent for kabler. Nå kommer de med tynne kabler med mikro-, mini- og regulær HDMI-plugg. Apold forteller at det i pluggene er lagt inn elektronikk som sniffer strøm fra enheten den er koplet til og styrker signalet hvis det trengs.

– Kabelen er tynn og fleksibel, enkel å ta med seg. Den er beregnet for bruk med kameraer og smarttelefoner, sier Apold.

Monster har videreutviklet kabelemballasjen, med fargekoder og lik størrelse. Apold mener dette gjør det enklere for butikkene å holde det ryddig i hyllene, og enklere for kundene å finne frem.

Monster fortsetter satsingen på øreplugger og hodetelefoner. Trumpet er en hyllest til MilesDavies, der driverne i ørepluggene er flyttet helt inn i øret.

– Dette skal slippe lyden lettere frem. Settet låter fantastisk med ren klang og dyp bass. Prisen blir rundt 2.800 kroner, sier Apold.

Powered by Labrador CMS