Lars Olav Olaussen blir konsernsjef i nye Komplett Group, og Susanne Holmström fortsetter som administrerende direktør i NetOnNet, samtidig som hun blir viseadministrerende direktør i Komplett Group. Foto: Komplett/NetOnNet

SLIK BLIR KOMPLETT OG NETONNET ETTER FUSJONEN

Lars Olav Olaussen blir konsernsjef i nye Komplett Group, og Susanne Holmström fortsetter som administrerende direktør i NetOnNet, samtidig som hun blir viseadministrerende direktør i Komplett Group. Foto: Komplett/NetOnNet

NetOnNet blir en del av i Komplett-konsernet, der Lars Olav Olaussen fortsetter som toppsjef. Susanne Holmström fortsetter som NetOnNet-sjef, og blir i tillegg NK i Komplett-gruppen.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag morgen kom pressemeldingen om at de to selskapene slår seg sammen. Konsernets hovedkontor i Sandefjord og de tre forretningsenhetene NetOnNet, Komplett og Webhallen beholder sine nåværende hovedkontorlokasjoner, og de tre merkenavnene drives videre. Dagens sjef i Komplett Group, Lars Olav Olaussen, blir konsernsjef i «nye Komplett Group», og han får med seg administrerende direktør i NetOnNet, Susanne Holmström, i rollen som viseadministrerende direktør i Komplett Group.

Gjennomføring av avtalen er betinget av godkjenninger fra generalforsamlingen i Komplett og konkurransemyndighetene i Norge og Sverige, samt oppfyllelse eller fravikelse av visse andre betingelser i avtalen. Morselskapet Komplett ASA vil fortsatt være notert på Oslo Børs.

«God match»

– Komplett og NetOnNet er en god match. Sammen får vi enda flere kunder. Da får vi også muligheter til å gjøre enda bedre innkjøp på populære produkter, slik at vi kan fortsette å tilby gode, konkurransedyktige priser. Begge selskapene har fornøyde kunder. Det er det vi lever av og for – og det skal vi fortsette med, sier Lars Olav Olaussen i en pressemelding.

Selskapenes samlede markedsandel vil være cirka 10 prosent i Norden, og de hadde i 2021 en samlet årsomsetning på 18,5 milliarder kroner. Komplett sto for elleve av disse, hvorav 65 prosent i Norge, 32 i Sverige og tre i Danmark. NetOnNet omsatte for 7,5 milliarder kroner, hvorav 88 prosent i Sverige og de resterende 12 i Norge. Tallene er ikke revidert. Samlet var driftsresultatet i 2021 (EBIT, justert) på 674 millioner kroner, heter det i pressemeldingen.

Hagen besøkte Bengtssons

Ifølge Dagens Næringsliv innebærer fusjonen at Komplett kjøper aksjene fra NetOnNets eierselskap Siba Invest, som mottar 35 millioner aksjer i Komplett og 1,5 milliarder i kontanter. I forbindelse med transaksjonen verdsettes NetOnNet til 3,8 milliarder kroner, og Stein Erik Hagens Canica Invest vil etter fusjonen fortsatt være største eier i Komplett, med 40 prosent av aksjene.

Dagens Næringsliv har vært i kontakt med Hagen, som i en SMS skriver at han ser på sammenslåingen som en «knallgod match».

Ifølge DN deltok ikke Hagen selv i forhandlingene, men han tok for et par uker siden kjøreturen til Gøteborg for å besøke Bengtsson-brødrene som eier Siba Invest.

Styrket i innkjøp

– Med dobbel størrelse venter Komplett og NetOnNet å oppnå en sterkere innkjøpsposisjon. Det vil sikre konkurransedyktige priser, heter det i pressemeldingen.

Begge selskapene har konsepter med nettbutikker i kombinasjon med fysiske butikker og hentesteder. Både NetOnNet og Komplett har virksomhet i både Norge og Sverige, men ifølge pressemeldingen blir det lite overlapp i markedsprofil og målgruppe, siden begge har flest kunder i sitt eget hjemmemarked.

Fakta om NetOnNet

Etablert i 1999
Hovedkontor og hovedlager i Borås
Eier 26 lagerutsalg utenfor bysentre i Sverige og 3 i Norge.
Åpnet i Norge i 2006
Omsetning 2021: 7,5 milliarder kroner (ikke revidert), hvorav omkring 88 prosent i Sverige og de resterende 12 prosent i Norge. Mer enn 50 prosent av omsetningen fra medlemmer av kundeklubben
Nær 1000 medarbeidere.
Eies av Siba Invest AB

Fakta om Komplett

Etablert i 1996
Hovedkontor i Sandefjord, hovedlager i Sandefjord og Stockholm
Omsetning 2021: 11,0 milliarder kroner (ikke revidert) hvorav 65 prosent i Norge, 32 prosent i Sverige og 3 prosent i Danmark.
Inkluderer Webhallen med 18 butikker i de største byene i Sverige, men med størst konsentrasjon i Stockholm-området. Webhallen har en sterk posisjon i gamingmarkedet.
Omkring 650 medarbeidere inkl. Webhallen
Notert på Oslo Børs’ hovedliste

Powered by Labrador CMS