DOBLER LYSSTYRKEN PÅ OLED

– Neste år vil vi nesten doble lysstyrken på våre oled-TVer, sier Haengjoon Kang som arbeider med produktplanlegging på TV-siden i LG.

Publisert Sist oppdatert

Ved LG Digital Park i Pyeongtaek i Sør-Korea demonstrerer han forskjellen på konkurrentens svært lyssterke led-belyste LCD-panel og LGs oled-modeller, med og uten HDR.

– Hva vil dere foretrekke, spør Kang gruppen med nordiske teknojournalister og peker på de to TVene.

– Vil dere ha en svært lyssterk TV som kompromisser med fargene, eller vår oled som gjengir dem slik som på referansemonitoren filmstudioene bruker? er hans ledende spørsmål.

Vi ønsker å selge oled til en pris som gjør at mange vil kjøpe TVer med teknologien

Dagens modeller er 450 nits, men Kan sier 10.000 nits er mulig rent teknisk.

– Dette er et kostnadsspørsmål. Vi ønsker å selge oled til en pris som gjør at mange vil kjøpe TVer med teknologien, og tilbyr allerede med dagens oled-TVer et sortnivå som gir kundene en betydelig merverdi, sier Kang.

Han tror UDH og smart-TV vil være vinnerne i TV-markedet fremover, mens 3D vil synke raskt.

HDR et hett tema

– Alle kommer med UHD, så vi må lansere andre funksjoner, sier Kang.

Han viser til HDR, og mener dette er et hett tema der mange filmstudioer vil levere innhold.

– En annen trend er at UHD vil dukke opp i rimeligere modeller, sier Kang og tar for seg LGs argumenter for at oled er et bedre valg enn LCD.

– Lokal dimming i en LCD-TV er på fra 100 til 300 blokker, mens oled har pikseldimming med 8.300.000 blokker. Dette er en perfekt løsning. LCD-modellene kan ikke imitere dette. Antirefleks er langt bedre på oled, og fargene gjengis rikt og nøyaktig fra alle vinkler, mens LCD har dårligere innsynsvinkel. Kontrastnivået er langt bedre på oled. På en LCD-TV reproduseres fargene dårligere i mørke scener, mens de på oled er presise i alle deler av bildet. Dessuten er en oled-TV slankere fordi panelet har en enklere struktur, og en 65 tommer veier henholdsvis 25 og 35 kilo for en oled og LCD-TV, sier Kang.

Powered by Labrador CMS