Panasonic Smart Viera

Pressemelding fra Panasonic 11. februar 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

De nye Smart Viera-modellene for 2013 går til topps

På senvinteren kommer Panasonics nye Viera-skjermer i butikkene rundt omkring i landet. Hvis noen ennå ikke har forstått at fremtidens skjermer kommer til å være et vindu mot en grenseløs og trådløs underholdningsverden, vil det gå opp et lys nå til våren! Årets sortiment er nemlig fullstappet med oppkoblingsmuligheter, underholdningstjenester og bildekvalitet i verdens-klasse. For ikke å snakke om den flotte designen!

Nå slipper Panasonic de første nyhetene om vårens kommende Smart VIERA-skjermer i det europeiske markedet. Det er et bredt sortiment, men det finnes en modell for enhver bruker, og den skal dessuten kunne skreddersys til den enkelte. Viera-skjermen samler all din favorittunderholding på ett sted og avspiller den med uovertruffen bildekvalitet ikledd den mest tidsriktige designen.

I løpet av årene har Panasonic blitt kjent som en drivkraft i utviklingen av ny teknologi, og spesielt innenfor TV. De nye skjermene er utmerkede eksempler på dette. Årets skjermer byr nemlig på mye mer enn bare TV – her finnes en kombinasjon av det beste på Internett, spennende underholdning, sosiale medier, apper og mye mer. Startskjermen kan gjøres personlig med opptil elleve av de appene, programmene og tjenestene du liker best. Panasonic sammenfatter de fem fremste styrkene til skjermene slik:

Bildekvalitet: NeoPlasma-skjermenes kontrast og svartnivå er allerede legendarisk, men de er faktisk skjerpet ytterligere, likesom fargegjengivelsen og den rekordraske skjermoppdateringen. LED-skjermene har fått nye IPS-paneler som både øker kontrasten og lineariteten. Det er også et spesielt fasefilter som gjør at skjermen kan brukes med enda bredere synsvinkel med samme fargegjengivelse.

Praktisk kontroll: Selv om de er avanserte har skjermene allikevel aldri vært så enkle å betjene som nå. Funksjonen ”my Home Screen” skreddersyr startskjermen etter brukerens ønsker og ”Swipe&Share 2.0” gjør det enkelt å streame både lyd og bilde og dele bilder og videoer fra ulike kompatible enheter. Den innebygde stemmestyringen ”Voice Interaction” er en ny funksjon som kan oppfatte kommandoer på 10 ulike språk!*

Nettverksteknologi: Panasonics nettskybaserte Internett-tjeneste Viera Connect er bygd ut med nye funksjoner som SF Anytime og Netflix og den innebygde nettleseren har fått et mer TV-optimert grensesnitt. TV-en har fått doble HD-tunere som gjør at du for eksempel kan se på et program samtidig som du tar opp et annet program på en annen kanal. De mest eksklusive modellseriene VT60 og WT60 er også utstyrt med et innebygget kamera for Skype-samtale m.m.

Design: Etter hvert som skjermene blir større og dermed tar større plass i hjemmet, øker også kravene til elegant og diskret design. Plasmaskjermene bygger videre på ”Glass & Metal”-finishen som ble introdusert i fjor, og som har blitt veldig populær. LED/LCD-skjermpanelene er nå tynnere enn noensinne og med den supertynne rammen får man nesten inntrykk av at skjermen svever i luften.

Miljøvennlige: Hele plasmasortimentet er blitt utstyrt med nye energi-besparende funksjoner som reduserer strømforbruket til et minimum i denne kategorien. At Panasonics plasmaskjermer har en levetid på opptil 100 000 timer, tilsvarende 8 timer om dagen i 30 år, er også et viktig aspekt. LED/LCD-skjermene har blitt opptil 15 % mer energibesparende enn fjorårets modeller og med Intelligent Auto Standby-modus aktivert, kan skjermen automatisk stenge av ekstrautstyr som ikke brukes.

De nye modellene blir lansert i Norden i løpet av våren.

Plasmasortimentet omfatter modellseriene ZT60, VT60, GT60, ST60 og X60 og kommer i størrelser fra 42 til 65 tommer.

LED/LCD-sortimentet omfatter modellseriene WT60, DT60, FT60, ET60, E6, EM6, XM6 og B6 og kommer i størrelser fra 19 til 60 tommer.

*UK Engelsk, Tysk, Fransk, Italiensk, EU Spansk, EU Portugisisk, Nederlandsk, Svensk, Dansk, Polsk