Panasonic VIERA LED-serie

Pressemelding fra Panasonic 20. februar 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

LED-skjermer med smarte nettverksfunksjoner

Med sitt brede utvalg av LED-skjermer viser Panasonic at VIERA-skjermene kan brukes til mye mer enn bare å se på TV. Et lysende eksempel på dette er WT50-serien med en masse smarte Internett-funksjoner og øko-teknologi i toppklasse.

Panasonic lanserer sitt hittil største LCD/LED-sortiment under samlebetegnelsen Smart VIERA. Og det er ikke bare sortimentet som blir større – skjermene øker også i størrelse og omfatter nå både 47 og 55 tommer. Totalt introduseres 20 modeller med LED-teknologi, hvorav åtte er utstyrt med aktiv 3D-teknologi og fem med passiv 3D-teknologi. Men den kanskje mest spennende nyheten er den oppdaterte plattformen VIERA Connect samt at alle skjermer fra toppmodellen og ned til E5-serien er utstyrt med Smart VIERA.

WT50 kalles modellene som muligens er de mest avanserte LED-skjermene som finnes på markedet i dag. 55 eller 47 tommer uslåelig bildekvalitet kombinert med full nettverksfunksjonalitet og finesser som opptak direkte til et SD-kort eller til en ekstern harddisk via USB. DT-serien leveres i 55 og 47 tommer og er, i tillegg til avanserte nettfunksjoner, stilren design og Full HD 3D, utstyrt med nye Clear Panel Pro som imponerer med veldig høy kontrast.

ET50 leveres i 47 og 42 tommer og har alt du kan ønske deg, mens ET5 i 55, 47 eller 42 tommer introduserer en passiv 3D-teknologi kombinert med polariserende briller. E5-modellene er utstyrt med VIERA Connect-funksjoner og leveres i de fire skjermstørrelsene 47, 42, 37 og 32 tommer. Sortimentet avrundes med seriene U5 (42 tommer), X5 (32, 24 og 19 tommer) og C5 (32 og 24 tommer), som tilbyr usedvanlig god bildekvalitet i sine respektive prisklasser.

Årets produkter bygger på Panasonics erfaring med IPS-teknologi (In Plane Switching), som i dag fungerer som referanse for skjermer av denne typen. En av de største fordelene er den suverene betraktningsvinkelen på 178 grader, som gir klare og skarpe farger og kontraster selv når du ser på skjermen fra skrå vinkel. Raske actionscener og sportsaktiviteter gjengis med uslåelig skarphet, mye på grunn av at bildeteknologien Backlight Scanning nå opererer med en skjermoppdatering på hele 1600 Hz. IPS-panelet og den raske responstiden garanterer et minimum av etterslepeffekter og gir en skarp, men samtidig myk og naturlig gjengivelse av bevegelser.

De fleste av årets nye skjermer er utstyrt med nye VIERA Connect, en cloud-basert Internett-tjeneste som gir deg rask og enkel tilgang til leiefilmer, playkanaler, spill, sosiale medier og mye mer. Det er like enkelt å laste ned apper til VIERA-skjermen som til en smarttelefon eller et nettbrett. Og ved hjelp av den innebygde nettleseren (gjelder WT50, DT50, ET50 og E5) er det mulig å surfe på omtrent samme måte som med en PC. Skype-kamera leveres som ekstra tilbehør (TY-CC20W) og gjør at du kan koble deg til familie og venner samtidig som du ser på et TV-program. I løpet av året lanserer Panasonic også VIERA Web Content Smoother, en bildeforbedringsfunksjon som løfter den visuelle opplevelsen av materiale fra Internett.

Med den nye appen VIERA Remote lastet ned til en smarttelefon eller et nettbrett kan du sveipe mellom ulike kilder og programmer på en enkel måte. Den kan også fungere som tastatur til nettleseren eller til og med som spillkontroll. Har du en av skjermene i WT50-serien, blir det enda morsommere med den noe mer avanserte appen VIERA Remote PRO. Med den kan du flytte innhold fra VIERA-skjermen til en smarttelefon eller et nettbrett og fortsette å se på filmen selv om du må av gårde og ikke har tid til å se den ferdig hjemme i stuen.

Samtlige LED-skjermer er utstyrt med det absolutt nyeste innen øko-teknologi og effektiv energisparing, slik at de belaster miljøet minst mulig gjennom hele livssyklusen. De nye høyeffektive skjermpanelene bruker opptil 25 % mindre energi enn 2011-modellene. Et tydelig tegn på at man går i riktig retning er at de aller fleste modellene i det nye sortimentet er sertifisert som produkter i klasse A+.

De nye VIERA-skjermene vil bli løpende lansert i butikkene i løpet av våren.

Prisene på skjermene foreligger ikke ennå.