Monster mer enn kabel

– Vi har lenge vært kjent som Monster Cable. Nå er vi Monster. Det ligger mye mer i navnet vårt.

Tyskeren Steffen Marckardt er salgssjef for Monster i Tyskland og knyttet til det europeiske hovedkontoret i England. Han er opptatt av at amerikanske Monster nå for alvor tar skrittet videre fra å være en leverandør av avanserte kabler.

– Vi har nå hele produktlinjer for MP3- og datautstyr fra iPod og Apple i tillegg til FM-mottakere, TV-linkutstyr og ikke minst støydempere for lysnett, slår Marckardt fast. Han legger vekt på at Monster har opplæringsprogram for handlere.

USA og Kina

Alle Monster-produktene er utviklet i USA og satt sammen der, men det meste blir produsert i Kina og andre land i Østen.

– Vi kjører en ”core line” med høyteknoloiske kabler med spesiell konstruksjon i spinneprosessen for å ivareta signalstrømmen best mulig for både lave og høye frekvenser, sier Marckardt og viser oss et stort utvalg i ulike prisklasser, alt levert på rull. En nyhet på IFA var koaksialkabler spesielt konstruert for THX med varianter for både audio og video.

Alle kontakter i Monster-programmet blir levert gullbelagt for å unngå signaltap på grunn av korrosjon.

Clean Power

Monster er veldig opptatt av å tilføre lyd- og bildeprodukter “clean power”. Kraftforsyningsfiltere er et av firmaets hovedprodukter, og Marckhardt demonstrerte villig den store virkningen det blir etter at et filter er koplet inn på nettkabelen.

– Huset vi bor i er som en eneste stor antenne som forstyrrer signalene vi sender i kablene rundt i huset. Det gjelder både lysnettet og lavspenningssignalene, sier Marckardt. Derfor har Monster også utviklet kombinasjonsfiltere for nettkabel og lavspennings signalkabler. Nå kommer også spesialkabler for bil. Multimedia og video i bil krever stadig mer av kablene. Monster vil tilby riktig tilbehør for all signal-distribusjon i bil. På profesjonell side kommer det nye kabeltyper for blant annet mikrofon og gitar.

Monster har også laget en egen møbelserie i ekte tre og til høye priser. Det er typiske ”amerikanske” møbelmodeller i ”big size”, der et par av stolene og sofaene har innebygd sub-woofer.