NÅ SKAL GODKJENNINGEN PÅ PLASS

Sharp legger vekt på lysstyrken og den fjerde primærfargen de har i sine LCD-paneler. Nå skal også godkjenningen fra TV-distributørene komme på plass.

– Det arbeids på spreng både i Europa og i Norden for å få godkjent den innebygde TV-mottakeren hos både bakkenett-, kabel- og satellittdistributørene, slik at vi også kan være til stede hos de store kjedene som forlanger dette, sier Joel Olsen i Sharp.

På IFA viste Sharp sin 925-serie som er selskapets første 3DTV. Denne vil være tilgjengelig på markedet i høst, til 38.000 kroner for en 60-tommer og 24.000 kroner for 46-tommeren. Disse har Sharps Quattron-panel, med gult som en fjerde primærfarge.

– Atter en gang er våre TVer mer energieffektive. De har et større fargespekter og en høyere lysstyrke, noe som egner seg spesielt godt til 3D-bruk. Vi har utviklet en ny kant-LED som gir både raskere og sterkere respons med mindre crosstalk ved 3D bruk, med 200Hz lysskanning på lampene, sier Olsen.

Sharps TVer er med sine tre centimeter ikke blant de tynneste på markedet, og Olsen forklarer dette med at de har prioritert å gi apparatene god lyd. Selskapet har sju TV-serier, med både konvensjonell og LED-belyst LCD.

– Vi kommer også med en 3D-projektor, der vi bruker aktive briller. Sharp har lenge har vært sterke på kinoprojektorer, nå kommer vi med en 3D-modell for hjemmebruk. Vi tror prisen på 20.000 kroner vil vekke oppsikt når den kommer i salg i oktober, sier Olsen.

På lydsiden har Sharp kommet med et mikroanlegg med DAB-mottaker.

På IFA viste den japanske produsenten også hvitevarer, og Olsen regner med at disse vil komme på det norske markedet i løpet av 2011.