NIKON VIL STYRKE COOLPIX

I Norge er Nikon mest kjent for speilreflekskameraene. Nå vil de gjøre kompaktnavnet Coolpix bedre kjent, spesielt frir de til unge brukere.

– Vi har sett denne utfordringen. Nikon er en ren fotoleverandør som har alt fra rimelige kompaktkameraer til meget avansert speilrefleks. Vi helt klart mest kjent i det øverste segmentet. Nå ønsker vi å satse på kompaktmarkedet og vi vil revitalisere Coolpix-merket.

Det sier administrerende direktør Bjørn Mangset i Nikon Norge. I følge Nikon-direktøren har kompaktkameraene en andel som nærmer seg ti prosent i Europa. Målet for Norge er å nå samme salgsnivå i løpet av året. I forhold til fjoråret må andelen da økes med to til tre prosent. Mangset fremhever modell S3000 som kommende volumselger. Den er en arvtager til S220. 200-klassen av Coolpix har i følge direktøren vært en suksess.

– Disse kameraene er ikke spesielt avanserte, men det er lagt stor vekt på design. I tillegg ligger de, etter min mening, i en fin prisklasse. Nå blir egenskapene utvidet med blant annet god vidvinkeloptikk, sier han.

Smil og blunking

Vårens Coolpix-lansering fra Nikon skal inneholde kameraer som dekker mange behov. S3000 skal være kamera med smilegaranti og blunkeadvarsel. Brukerne skal ikke bruke tid på manuelle instillinger, men ha det gøy mens man tar bilder. Man skal ikke bekymre seg om de man tar bildet av smiler. En såkalt smileutløser gjenkjenner smilet automatisk og tar bildet på riktig tidspunkt. Blunkeadvarselen går ut på at hvis noen lukker øynene når du tar bildet, får du beskjed om dette, slik at du kan ta bildet på nytt. I tillegg korrigerer kameraet for røde øyne før bildet blir lagret. Kamerahuset har tykkelse på 19 millimeter, bildebrikken har oppløsning på 12 megapiksler og optikken har 4x zoom. Skjermen er på 2,7 tommer og kameraet har bildestabilisator.

Verden tynneste

Coolpix S8000 skal med sine 27,3 millimeter være verdens tynneste vidvinkelkamera. I tillegg til stillbilder kan det ta opp video i HD-kvalitet. Bildebrikken er på 14,2 megapiksler og det har fire automatiske innstillinger for å hindre uskarpe bilder. I tillegg er det lagt vekt på rask oppstart. Kameraet har 10x optisk zoom, og nærgrensen er én centimeter. LCD-skjermen er på 3 tommer.

– S8000 vil være flaggskipet vårt i kompaktklassen. Her har vi hentet mange egenskaper fra de store kameraene våre, sier Mangset.

– Hva med prisbildet?

– Det er selvsagt viktig. Det er mange produsenter og kameraer i markedet, så priskonkurransen er stor, men jeg er sikker på at med den nye produktlinjen vår vil vi treffe godt også prismessig.