Nordens første Samsung-butikk ligger 70 grader nord

Nordens og kanskje verdens første Samsung-butikk ble åpnet hos J.M. Hansen AS i Tromsø 23. november.

Samtidig som mørket senket seg over Trømsø, åpnet julebelysningen i Storgata. Det eneste som manglet var snøen. 40 kvadratmeter i den beste delen av butikken, og med store vinduer mot Storgata, er satt av til en egen Samsung-avdeling. Det er en butikk-i-butikk-løsning. Tidligere hadde firmaet en Bang & Olufsen-avdeling i de samme lokalene. Firmaets administrerende direktør, Odd Erik Hansen, forteller at valget ikke var lett.

– Da vi ønsket en forandring, var flere alternativer inne i bildet. Vi ønsket å skifte merke og tenkte først på å åpne en Sony-butikk. Jeg tok kontakt med Sony og fikk stor entusiasme for et slikt prosjekt. Sony-ledelsen var veldig interessert. Men da saken ble kjent i Expert-systemet, fikk jeg signaler om at også andre leverandører kunne være aktuelle som samarbeidspartnere. Det er sunt med konkurranse, og jeg ble tipset om at Samsung hadde planer om å prøve et nytt konsept i Skandinavia. Samsung vant konkurransen med Sony om å komme med forslag til løsning hos oss. Jeg ser det som en del av markedsutviklingen for Samsung i Norge, sier Hansen.

Hansen legger vekt på at valget ble gjort ut fra en total vurdering av Samsungs utvikling i Norge og internasjonalt, samt produktnyheter og konsernets gode økonomiske stilling.

– Totalt følte vi at dette var det beste for oss.

HD-demonstrasjon

Som Expert-medlem vil J.M. Hansen markedsføre hovedsakelig det produktsortimentet fra Samsung som Expert har avtalt.

– Samsung-avdelingen hos oss vil ha lyd- og bildeprodukter og ligger sammen med resten av brunevare-avdelingen, sier Hansen.

Samsung bruker den nye avdelingen til å vise det meste av produktene innen flatskjerm. Toppmodellen er en 63 tommer plasma-TV, og her blir det vist et kortprogram med HD-video fra harddisk. Et annet høydepunkt er demonstrasjon av blu-ray -spiller på LCD. Åpningsdagen var det første gang høyoppløselig DVD ble vist i Tromsø. Det var et jevnt tilsig av kunder med stor interesse for høyoppløselig TV og video. Kunnskapene var gode hos mange.

Blant de første

Spesialavdelingen i Tromsø vil bety at J.M. Hansen er blant de aller første som får viktige produktnyheter fra Samsung i Norge.

– Vi synes det er kjempeinteressant at dette skjer hos oss. Kundene får se nyheter og samtidig oppleve produktene satt sammen i system. Det styrker oss også som spesialforretning. Jeg tror det er viktig for oss som sentrumsbutikk å ha noe utenom det vanlige. Annerledes enn det kundene finner i stormarkedene rundt omkring i byen. Samsung vil være et godt bidrag til oss som spesialist på lyd og bilde, sier Hansen.

Noen av de ansatte i butikken vil får spesialopplæring på Samsung-produktene.