Electrolux MaxiSense

Pressemelding fra Electrolux, 18. mai 2009:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

MaxiSense – induksjon for alle kjelestørrelser

Et stort problem med mange av dagens induksjonstopper er at kjelen må dekke minst ¾ av kokesonens areal for å fungere. Det slipper du med MaxiSense. Så lenge kjelen eller stekepannen dekker et kryss starter oppvarmingen.

Induksjon – koking og steking ved hjelp av magnetisme – er på kort tid blitt utrolig populært i norske kjøkken. Det er ikke merkelig når man ser alle fordelene med teknologien. Tiden det tar å varme opp mat er betydelig raskere, og ved at induksjonstoppene produserer en jevn og konstant varme er induksjon ideel for enhver type koking og steking. Risikoen for at melk koker over, kjøtt blir svidd eller at sauser koker seg fast er dermed langt mindre. Den jevne og lave varmen gjør at sauser kan stå å koke i timesvis og sjokolade som er smeltet i kjelen vil verken brenne seg fast eller  stivne igjen.

Andre fordeler er at varmen kjapt kan reguleres opp og ned, induksjonstoppene er lette å holde ren og faren for å svi fingrene er minimal. Induksjonsteknologi også svært energisparende. Det skyldes at tiden det tar å skape varme er langt raskere. Varmen oppstår direkte i kasserollebunnen. For at induksjonstoppen skal fungere, kreves det at du bruker kokekar med magnetisk bunn.

Tar teknologien et steg videre

MaxiSense har nå tatt teknologien et hakk videre. Induksjonstoppen til MaxiSende har fire kryss som markerer kokesonene. Når kjelen plasseres over et kryss starter oppvarmingen, langpanner plasseres over to kryss. Dermed er det velkjente problemet med induksjonstopper og langpanner og store kjeler løst. Enkelt og genialt.

– Med MaxiSense trenger du ikke å bekymre deg over hvor du skal plassere hvilken kjele. Alle fire soner virker optimalt for alle kjelestørrelser fra 12,5cm til 21 cm. Dette gir maksimal fleksibilitet i kokingen, sier Terje Eriksen, produktansvarlig i Electrolux, som legger til at de nå har utvidet sortimentet med induksjonstopper til 80cm og 90cm topper i tillegg til de 71cm brede modellene.

«Stop&Go» - en finesse du vil elske

Alle fire soner i MaxiSense har en såkalt «Boosterfunksjon» – ekstra effekt i begynnelsen – som sikrer superrask oppvarming. MaxiSense er svært enkel å betjene fordi hver sone har et komplett sett av betjeningstaster. Andre finesser er klokkefunksjon for hver sone, med mulighet for å sette koketid for hver enkelt sone, automatisk sikkerhetsutkobling, samt tastelås som skaper trygghet og fleksibilitet når du skal lage mat. Den generelle sikkerheten med induksjon – ingen varme uten kjele – er selvsagt med.

– Jeg vil spesielt trekke frem funksjonen «Stop&Go». Med et trykk reduseres varmen til «varmeholdning». Et trykk etterpå bringer varmen lynraskt tilbake til utgangspunktet. Utvilsomt en finesse du vil sette pris på om du blir avbrutt midt i matlagingen av en telefon eller at noen ringer på døren, sier Eriksen.  

MaxiSense finnes i variantene 71cm, 80cm og 90cm og har en pris på fra ca. 13000 kr til 18000 kr.

Om Electrolux

Electrolux er en globalt ledende tilbyder av husholdningsartikler og artikler til det profesjonelle markedet, og selger mer enn 40 millioner produkter til kunder i mer enn 150 markeder hvert år. Selskapet fokuserer på innovative artikler med gjennomtenkt design basert på omfattende kundeinnsikt for å tilfredsstille reelle behov blant forbrukere og profesjonelle. Produkter fra Electrolux inkluderer kjøleskap, oppvaskmaskiner, vaskemaskiner, støvsugere og komfyrer solgt under respekterte merkevarenavn som Electrolux, AEG-Electrolux, Eureka, Zanussi og Frigidaire. Electrolux har i dag 57.000 ansatte, og hadde en omsetning på 105 milliarder SEK i 2007.