Nokia N9

Pressemelding fra Nokia 21. juni 2011:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nokia N9 ser dagens lys

Nokia lanserer i dag Nokia N9, en ny smarttelefon for alle som verdsetter en miks av stilren design og det siste innen teknologi. Finn ut mer om Nokia N9 sin design her: http://swipe.nokia.com

Én swipeog du er hjemme

Nokia N9 kommer med en spennende ny design hvor hjem-tasten er erstattet med én enkel bevegelse: et sveip med fingeren over skjermen. Uansett hvilken applikasjon du befinner deg i, vil en enkel berøring med fingeren over skjermen bringe deg hjem til startskjermen.  

Brukergrensesnittet har tre startskjermer som gir rask tilgang til brukerens vanligste handlinger: bruke applikasjoner, holde seg oppdatert med varsler og sosiale medier, samt effektivt å kunne bytte mellom aktiviteter.  

Nokia N9 er et resultat av avansert industridesign og håndverk. Hovedkonstruksjonen er utformet med ett enkelt stykke polykarbonat som glir sømløst over i skjermens kurvede glass. Den dyp sorte skjermen gir et inntrykk av at brukergrensesnittet flyter på overflaten av telefonen.

Nokia N9 rommer også det siste innen kamera, navigasjon og lydteknologi som kompletterer opplevelsen.

- Med Nokia N9 ønsket vi å finne frem til en ny og bedre brukeropplevelse. Derfor har vi fornyet både maskinvarens og programvarens design, sier Bjørn Egil Brekke, produktsjef i Nokia Norge. - Vi erstattet for eksempel hjemtasten med en bevegelse på skjermen, noe som gir en mer naturlig og direkte opplevelse av teknologien.

Full skjerm og en overflate fri for knapper

I fraværet av en hjemtast, kommer applikasjonene virkelig til sin rett på den store skjermen. AMOLED-skjermen er 3,9 tommer stor og laget av et ripesikkert, kurvet glass. Polykarbonatet i konstruksjonen gjør at antennen yter bedre. Dette betyr bedre mottak, bedre stemmekvalitet og færre brutte samtaler.

Kamera, kart og multimedia

Åtte megapikslers oppløsning, Carl Zeiss-optikk med autofokus, vidvinkellinse, videoopptak i HD-kvalitet og  stor objektivåpning gir gode kameraegenskaper, også i omgivelser med lite lys. Egenskapene plasserer Nokia N9 blant de aller beste kameramobilene på markedet.

Nokia N9 kommer med bil- og fotgjengernavigasjon med stemmeveiledning, og med en egen ny kjøreapplikasjon, kan du sette deg i bilen og starte navigasjonen umiddelbart.

Se video i ekte 16:9 bredskjermformat. Nokia N9 er først ut med Dolby Digital Plus-dekoding og Dolby Headphone-teknologi, noe som gir surround-opplevelse med ethvert headset.  

Touch i utvikling

Nokia N9 er utstyrt med Near Field Communication (NFC) trådløs teknologi. Dette gjør at du enkelt kan dele bilder og videoer mellom enheter ved å berøre dem mot hverandre. Du kan også koble dem til blåtanntilbehør som for eksempel de nye NFC-utstyrte trådløse høyttalerne Nokia Play 360°, og du får super musikkopplevelse i surround gjennom én enkel berøring.  

Farger og minne

Nokia N9 kommer i tre farger – svart, blå og rosa med stort nok minne til å håndtere store mengder innhold: 16GB og 64GB. Nokia N9 kommer i butikk senere i år. Tilgjengelighet og priser vil kommuniseres nærmere salgsstart.  

Nokia lanserte i dag også et utvalg spennende tilbehør:

Nokia MD-310: En trådløs musikkmottaker som lar deg spille musikk fra telefonen, laptop’en eller andre blåtannenheter på din hjemmestereo, trådløst og med god lydkvalitet.

Nokia Play 360°: 360 graders lyd med dyp bass og skarpe detaljer. Trådløs stereo med to høyttalere.

Nokia BH-111: Lytt til musikk eller foreta telefonsamtaler trådløst og med god stereolyd med dette headset’et. Få høykvalitetslyd i ulike omgivelser med digital signal processing-teknologi (DSP). Nokia BH-111 kommer i flere friske farger som lar deg vise din personlige stil.

Mer informasjon om Nokia N9 finner du på: http://swipe.nokia.com