Samsung Eco Bubble

Pressemelding fra Samsung 9. juni 2011:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Gjennombrudd på vaskerommet:

Spar 70 prosent energi med Eco Bubble

Samsungs nye vaskemaskinsteknologi Eco Bubble gir en energibesparelse på opp til 70 prosent, og leverer den samme rengjøringsytelsen som en vanlig 40 graders vask. Hemmeligheten ligger i at luft føres inn i kaldt vann og rengjør klærne sammen med vaskemiddelet.

Eco Bubble fungerer som en vanlig vaskemaskin. Men det er én viktig ting som skiller den fra konkurrentene, nemlig at Eco Bubble vasker med hjelp av kaldt vann og luft. Den revolusjonerende vasketeknologien finnes i Samsungs nye serie på 10 maskiner, der alle maskinene oppfyller EUs nye energikrav A+++.

Uavhengig rapport bekrefter energisparing

Etter grundig testing tidligere i år, har det uavhengige svenske industriforskningsinstituttet Swerea IVF bekreftet Eco Bubble-teknologiens energieffektivitet.

– Eco Bubbles rengjøringsevne ble testet ved å vaske standardstoffer tilsølt med hudpigment, sot, blod, kakao og rødvin. Det ble brukt vaskemiddel.

Slik fungerer det

Når Eco Bubble-programmet er aktivert, doseres både vaskemiddel og tøymykner som vanlig. I stedet for at vaskemiddelblandingen skylles inn i maskinen, passerer den en pumpe som tilfører luft. Når luften blir ført inn i pumpen løser vaskemiddelet seg opp, og det oppstår skum av små vaskemiddelbobler. Skummet renner deretter raskt, skånsomt og effektivt gjennom tekstilfibrene i trommelen. Det spres jevnt over vasken.