Samyang AE 8mm 1:3.5 Aspherical IF MC Fish-eye CS

Pressemelding fra Focus Nocus Nordic 30. november 2011:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nytt fish-eyeobjektiv fra Samyang

Nå med integrert mikroprosessor for Nikons digitale SLR-kameraer.

Samyang lanserer et nytt objektiv - AE 8mm 1:3.5 Aspherical IF MC Fish-eye CS – med fatning for Nikon kameraer. Dette er en forbedret utgave av Samyangs tidligere fish-eye objektiv som ikke var utstyrt med denne mikroprosessoren.

Samyang AE 8mm 1:3.5 Aspherical IF MC Fish-eye CS er et førsteklasses vidvinkelobjektiv for digitale SLR-kameraer med APS-C/DX bildesensor.

Det nye objektivet er utstyrt med en elektronisk krets som gjør at man har full kontroll over ulike eksponerings parametere. Dette forenkler når man fotograferer, både når det gjelder fokus informasjon og med i-TTL blitz automatikk. Takket være den integrerte mikroprosessoren fungerer lysmålingen effektivt under alle fotograferingsforhold og for alle typer Nikon digitale SLR-kameraer. Som på de andre AE objektivene fra Samyang lagres de aktuelle eksponeringsparametere og fokusinnstillingene automatisk i bildenes EXIF fil.

Samtlige linseelementer har flere lags antirefleksbehandling.

”Objektivet har en avansert optisk konstruksjon med ti linseelementer i syv grupper inklusiv et hybrid-asfærisk linseelement for å redusere feil i fargebrytningen”, sier Bjørn Fritzen hos Focus Nordic, nordisk importør for Samyang.

Pris og levering:

Det nye objektivet kommer på markedet i disse dager og prisen vil ligge på ca. 2950,- inkl. mva.