Tele2 Bipper

Pressemelding fra Tele2 29. september 2010:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Trygghetsløsningen Bipper lanseres i dag: Tele2 først i verden med et unikt mobilabonnement for familiens yngste

(Oslo 29. september) Som de første i verden, får norske foreldre fra i dag tilgang til Tele2 Bipper – et komplett og trygt mobilabonnement tilpasset de yngste mobilbrukerne. Bipper er en prisvinnende norsk nyskapning som lar foreldre bestemme med hvem, når og hvor mye barna kan bruke mobiltelefonen, og som samtidig utruster barnet med en sikkerhetsalarm. Tele2 Bipper anbefales av Barnevakten.

– Tele2 ønsker å gjøre den mobile hverdagen trygg for både barn og voksne, og med Bipper kan vi nå som de første i verden tilby en komplett trygghetsløsning. Ni av ti barn mellom 9 og 16 år har mobiltelefon, og mange foreldre ønsker en tjeneste som gjør dem i stand til å sette klare grenser for de yngste, og la barnet vokse med mobilen. Med Tele2 Bipper er dette nå mulig, sier administrerende direktør i Tele2, Haakon Dyrnes.

Tele2 Bipper er et unikt produkt for alle barnefamilier og det finnes ingen lignende løsning på markedet.Bipper gir foreldre økt trygghet gjennom å kunne sette grenser for forbruk, avgjøre hvem barna kan ha kontakt med, og til å finne ut hvilket område telefonen befinner seg i, skulle det være nødvendig. Innstillingene administreres enkelt via en nettside (http://mybipper.com), hvor foreldre kan opprette barnets kontakter, tidsgrenser og forbruksgrenser, alt etter hvor selvstendig barnet er.

 I tillegg kan foreldre opprette en alarmliste med inntil fem kontakter som alltid kan nås, og som dersom alarmen aktiveres, blir oppringt sekvensielt inntil noen tar telefonen. Samtlige som ringes opp mottar også en sms med en link til hvor telefonen sist befant seg.

– Vissheten om at en foresatt, eller at barnet, alltid kan nås, gir økt sikkerhet og trygghet for hele familien. Samtidig er det viktig at de yngste brukerne er skjermet for uønsket kontakt og oppmerksomhet fra personer, tjenester eller andre fristelser, inntil de er gamle nok til å forstå konsekvensene og kan ta valg selv, sier Bipper-gründer Silje Vallestad.

 Trebarnsmoren Vallestad fikk ideen til Bipper i 2006 da hennes eldste barn startet på skolen og hun opplevde at nabobarn helt ned i 6-års alderen fikk mobiltelefon. Motivert av ønsket om å gjøre barns mobilbruk trygg, stiftet hun Bipper i 2007.  Deretter fulgte tøffe år med å lære seg en bransje hun ikke kjente, sette sammen et team av erfarne folk, sikre kapital og utvikle en innovativ og sikker mobilløsning for foreldre og barn. Med dagens lansering av Tele2 Bipper blir hennes visjon en realitet.

– Vår ambisjon er at Bipper skal bli en verdensledende leverandør av trygghetsløsninger for barns mobiltelefoner. I dag er vi fryktelig stolte av at Bipper endelig er på markedet, og samarbeidet med Tele2 i Norge har vært helt avgjørende. Tilbakemeldinger vi har fått fra våre testfamilier gjør oss trygge på at norske foreldre ønsker økt sikkherhet i forhold til sine barns mobile hverdag, sier Vallestad.

Bipper blir også anbefalt av Barnevakten, en organisasjon som gir råd om barn og medier.

– Konseptet gjør barnets mobilbruk tryggere og foreldrerollen enklere. Slike aktører bør telekombransjen lære av og ta godt i mot, sier daglig leder Øystein Samnøen i Barnevakten.

Bipper har allerede rukket å vinne en rekke priser for sin trygghetsløsning. Den ble blant annet kåret til beste nye mobiltjeneste på verdens største mobilmesse Barcelona Mobile World Congress tidligere i år, og til sølv for beste SIM-applikasjon blant 103 prosjekter fra 35 land på den årlige SIMagine-konferansen i Roma.

Norge er det første landet hvor tjenesten blir gjort tilgjengelig, og flere land står for tur. Partnerskapet mellom Tele2 og Bipper innebærer at Tele2, som er Norges tredje største mobiloperatør, får enerett til å selge og markedsføre Bipper i Norge

De som er interessert kan lese mer om Tele2 Bipper og registrere seg på interesseliste ved å besøke www.tele2.no/bipper

For mer informasjon:

www.tele2.no/bipper

www.bipper.com

Om barn og mobiltelefon

9 av 10 barn i alderen 9-16 år har egen mobiltelefon. De fleste har regler for mobilbruken og det er størst andel som ikke har lov til å ha på mobilen på skolen, ikke lov til å sende sms for å plage eller erte andre og ikke lov til å kjøpe noe. 8 prosent av barna har mottatt en truende eller skremmende melding på mobilen i løpet av det siste året, og de fleste har mottatt slike meldinger fra personer de kjenner. Mens 6 prosent har opplevd å bli mobbet eller truet via mobilen i løpet av det siste året, er det 3 prosent som selv har mobbet eller truet andre via mobilen. 14 prosent av barna har i løpet av det siste året opplevd at noen har sendt mobilbilder eller mobilvideo av dem til andre uten at de har sagt ja til det. 8 prosent har selv sendt mobilbilder eller mobilvideo av andre uten at de har godkjent det. 6 prosent av barna har mottatt et nakenbilde på mobilen av noen de kjenner i løpet av det siste året. Det er også 2 prosent som har tatt bilde av seg selv uten klær og sendt det til noen via mobilen i løpet av det siste året.

(Kilde: Medietilsynet, Barn og Digitale Medier 2010)

Om Bipper

Bipper er en norsk oppstartsbedrift, etablert av trebarnsmor og gründer Silje Vallestad i 2007. Selskapet har utviklet en trygghetsløsning som gjør mobiltelefoner tryggere og bedre tilpasset de yngste mobilbrukerne (6-14 år). Gjennom en personlig nettside kan foreldre administrere barnets kontakter, hvor mye og når på døgnet mobiltelefonen kan benyttes, samt lokalisere i hvilket område telefonen befinner seg i. Bipper inkluderer også en trygghetsalarm for barnet, som når aktivert, ringer opp fem forhåndsvalgte foresatte inntil noen svarer telefonen. Samtlige oppringte mottar en tekstmelding med link til telefonens seneste posisjon, uahvengig av om oppropet blir avbrutt etter aktivering.

Bipper eies av gründer Silje Vallestad sammen med Chess-medgründer Svein Johnsen, Holberg Fondene, Sparebanken Vest, Birgitte Horn Bull og andre aksjonærer. Selskapet har hovedkontor i Bergen, og avdelingskontor i New York.

Bipper lanseres som et eget Tele2 Bipper-abonnement i september 2010.

Om Tele2

Tele2 er en av Europas ledende alternative telekomoperatører. Vårt oppdrag er å levere rimelig og enkel kommunikasjon til alle, alltid. Tele2 har som mål å alltid tilby markedets beste priser. Vi har 24,5 millioner kunder i 11 land. Tele2 tilbyr mobil, fast bredbånd og telefoni, data nettverkstjenester, kabel-TV og innholdstjenester. Helt siden svensken Jan Stenbeck grunnla selskapet i 1993 har Tele2 vært en sterk utfordrer til tidligere statlige monopolselskaper og andre etablerte selskaper. Tele2 har vært notert på OMX Nordic Exchange siden 1996. I 2009 omsatte Tele2 AB for SEK 39,4 milliarder og hadde et driftsresultat (EBITDA) på SEK 9,5 milliarder. Tele2 Norge AS omsatte i 2009 for NOK 2,76 milliarder.