To på rømmen

Pressemelding fra Disney 27. mai 2011:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Disneys 50:e klassiker:

”TO PÅ RØMMEN” PÅ DISNEY BLU-RAY OG  DISNEY DVD DEN 8/6

Disneys 50. klassiker ”To på Rømmen” utspiller seg i et kongerike langt, langt borte. Vår heltinne Rapunsel er en tøff, ung jente som har vært innesperret i et tårn i 18 år på grunn sitt magiske hår som gir evig ungdom. En dag klatrer den sjarmerende – det synes han i hvert fall selv – tyven Flynn opp i tårnet på flukt fra lovens lange arm. Dette er begynnelsen på et mildt sagt hårreisende eventyr. ”To på Rømmen” er Disneys første 3D-animerte musikal og den kommer på Blu-ray og DVD den 8. juni.

”To på Rømmen” er regissert av Byron Howard og Nathan Greno:

‑ I vår versjon av eventyret er Rapunsel en prinsesse som ikke vet at hun er en prinsesse, og dette gjør henne annerledes. Hun er ikke en jente som sitter og venter på å bli reddet. Hun er tøff og smart og hun tar saken i egne hender, forteller Nathan Greno.

Handlingen i korthet

Rapunsel blir født med et magisk hår som kan helbrede og gi evig ungdom. Hun kidnappes av kvinnen Gothel, som låser Rapunsel inn i et høyt tårn, slik at hun er den eneste som har tilgang til hårets magiske krefter. En dag klatrer Flynn Rider, en etterlyst tyv, opp i tårnet. Rapunsel overmanner ham og får ham til å love at han skal hjelpe henne ut fra tårnet. Som belønning skal han få tilbake tyvegodset sitt, som hun har gjemt. Sammen legger den usannsynlige duoen ut på en fantastisk reise.

Marion Ravn og Christian Ingebrigtsen er stemmene til Rapunsel og Flynn i den norske versjonen.

Musikken

Den flerfoldig belønnede komponisten Alan Menken har laget musikken og sangene til ”To på Rømmen”. Han er antageligvis mest kjent for sitt arbeid med Disney og mange av oss har sikkert sunget eller plystret på en av hans sanger. Menken har blant annet komponert filmmusikken og sangene til ”Den lille Havfruen”, ”Skjønnheten og Udyret”, ”Aladdin”, ”Pocahontas” og ”Ringeren i Notre Dame”.

Stumme sidekicks

I mange Disney-filmer har hovedkarakterene talende dyr som sidekicks, men i ”To på Rømmen” snakker de ikke. Den ufrivillige helten Flynn Rider har hesten Maximus, som skaper stor komikk kun med kroppsspråk og mimikk. Det samme gjelder Rapunsels lille kameleon Pascal.

‑ Nathan og jeg er store fans av stumfilmslegender som Charlie Chaplin, Harold Lloyd og Buster Keaton og deres måte å uttrykke seg på, forteller Byron Howard. Det gav oss ideen til at Maximus og Pascal skulle være stumme og isteden la dem uttrykke seg på andre måter. Det fungerte veldig bra – hvor enn i verden vi er så elsker alle dem.

Ekstra materiale Combo:

Originale åpningssekvenser

Nedtelling til den 50. animerte klassikeren

Utelatte scener

Elgen pub

Når kjemien stemmer

"Visjonæren Vigor"

Disneys ”To på Rømmen” kommer på Disney Blu-ray Combo Pack og Disney DVD den 8.juni.