TomTom for iPhone

Pressemelding fra Tomtom, 17. august 2009:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

TomTom for iPhone endelig tilgjengelig

Prisvinnnende sving-for-sving-navigasjon, inkludert IQ Routes, nå tilgjengelig via Apples App Store

Oslo, 17. august 2009 - TomTom annonserer at selskapets navigasjonsløsning for iPhone kan kjøpes på App Store fra og med i dag.

- Som verdens ledende leverandør av navigasjonsløsninger og digitale kart er det naturlig for TomTom å tilby den mest avanserte navigasjonsløsningen for iPhone, sier Corinne Vigreux, Managing Director hos TomTom. - Med TomTom for iPhone kan nå millioner av iPhone-brukere få gleden av det samme brukervennlige og intuitive grensesnittet, stemmenavigasjonen og unike ruteteknologien som våre 30 millioner TomTom-eiere stoler på hver eneste dag.

Man kan velge mellom to kartpakker; en over Vesteuropa og en over Norden. Prisen blir henholdsvis NOK 699 og NOK 489. Begge applikasjonene kan kjøpes fra Apple App Store: http://www.tomtom.com/tomtom-app.

TomToms car-kit for iPhone -en komplimentær løsning for docking, forbedret navigasjon og håndfri oppringing - vil bli gjort tilgjengelig senere i sommer. Når de to brukes sammen vil denne unike pakken gi en optimalisert, state-of-the-art løsning for sving-for-sving bilnavigering for iPhone 3G og iPhone 3GS-brukere. TomTom app'en og car-kit'en kan også brukes hver for seg.

TomTom app for iPhone, nøkkelfunksjoner

TomTom app for iPhone inkluderer TomToms unike IQ Routes-teknologi*. Istedenfor å stole på veiers fartsgrenser ved planlegging av ruten, bruker IQ Routes erfaringer fra millioner av TomTom-brukere for å beregne faktisk hastighet på hver enkelt strekning. Resultatet er en mye mer nøyaktig beregning av ankomsttid og raskeste rute.

Videre kommer TomToms iPhone app med en utfyllende fartskameradatabase, inkludert verifisert kamerainformasjon i 11 europeiske land**. Dette betyr av sjåføren er forberedt på kommende kameraer mens de kjører. Dette bidrar til sikrere kjøring samtidig som det sparer en for eventuelle forelegg.

Andre egenskaper for TomToms iPhone app:

Beste ruter og kart

• Navigasjonsprogramvaren inkluderer rask ruteplanlegging, automatisk omplanlegging og klare taleinstruksjoner

• De siste Tele Atlas-kartene over Europa, USA, Canada, Australia og New Zealand.

• Multitouch-funksjoner for å zoome inn og ut i kartet.

• Rute-demo og kart over ruten når man planlegger turen.

Enkel å bruke og gjøre personlig

• Brukergrensesnittet optimalisert for iPhone

• Landskaps- og portrettnavigasjonsperspektiv

• Natt og dag-farger

• Brukergrensesnitt tilgjengelig på 18 språk*

• Mulighet for å forandre kartperspektiv (3D og 2D)

• Enkelt å laste ned fra iTunes App Store

Komplett telefon- og kartintegrasjon

• Naviger til kontakter i adresseboka

• Søk på interessepunkter og ring dem direkte med iPhonen

Programvaren krever

• iPhone 3G eller 3GS

• OS3.0 installert

• iTunes installert på PC eller Mac

Priser og tilgjengelighet

TomTom app for iPhone for iPhone 3G og iPhone 3GS er tilgjengelig umiddelbart fra Apple App Store: http://www.itunes.com/appstore.

• TomTom app for iPhone inkludert kart over Vesteuropa er tilgjengelig for NOK 699.

• TomTom app for iPhone med kart over Norden er tilgjengelig for NOK 489.

Kompatabilitet med iPod touch og andre iPod-modeller kommer snart.

* Om TomTom IQ Routes

Per dags dato er TomTom den eneste leverandøren av navigasjonsløsningen som kalkulerer ruter basert på historisk reiseinformasjon. IQ Routes er mer nøyaktig og leverer ruter normalt forbeholdt velinformerte lokalkjente. IQ Routes-teknologien er basert på reisetidsinformasjon fra alle ukens dager med fem minutters intervaller. Reisetidsinformasjonen lagres i "historiske fartsprofiler", en for hver vei, enten det er store motorveier eller små lokale veier. Disse profilene er en del av det digitale kartet og oppdateres sammen med hver nye kartoppdatering. Resultatet er en unik innsikt i det reelle trafikkmønsteret. I opp til 35 prosent av tilfellene fører bruken av IQ Routes til at en raskere rute blir valgt, hvilket gir en vesentlig besparelse i både tid og drivstoff. TomTom IQ Routes er det eneste faktabaserte rutesystemet basert på målt fartstid. Alle andre systemer baserer seg kun på antakelser.

** Fartsboks-informasjon er tilgjengelig i europeiske land, inkludert: Østerrike, Belgia, Finland, Frankriket, Italia, Nederland, Norge, Portugal, Spania, Sverige og Storbritannia.

*** Installerte språk i programmet: Tsjekkisk, dansk, nederlandsk, engelsk, amerikansk, finsk, fransk, tysk, italiensk, norsk, polsk, portugisisk, portugisisk BR, slovakisk, spansk, katalansk, svensk og tyskisk.

Om TomTom

TomTom NV er verdens ledende tilbyder av navigeringsløsninger. TomTom's produkter er utviklet med fokus på innovasjon, brukervennlighet, sikkerhet og verdi. TomTom's produkter inkluderer alt-i-ett navigeringsenheter som gjør at brukerne kan navigere umiddelbart etter de har pakket den opp; dette er den prisbelønnede TomTom GO familien, TomTom XL og TomTom ONE serien og TomTom RIDER. I tillegg viser uavhengig forskning at TomTom produktene har en signifikant positiv effekt på kjøring og sikkerhet på veiene. TomTom tilbyr en portefølje av innhold og tjenester for TomTom's navigasjonsprodukter, som er lett tilgjengelig gjennom TomTom HOME. TomTom har også navigasjonsprogramvare som kan integreres med tredjeparts enheter; TomTom NAVIGATOR programvare for PDA og Smartphone. TomTom WORK kombinerer bransjeledende kommunikasjon og smart navigasjonsteknologi med ledende sporing og sporingskompetanse. TomTom's produkter blir solgt gjennom et nettverk av ledende forhandlere i over 30 land og på nettet. TomTom ble grunnlagt i 1991 i Amsterdam og har kontorer i Europa, Nord-Amerika, Asia og Sør-Afrika. TomTom er notert på Euronext Amsterdam i Nederland. For mer informasjon, gå til http://www.tomtom.com