PANASONICS TREDJE

– GF1 er ideell for den som vil ha størrelsen til et kompaktkamera, men ønsker mer avanserte bilder i høyere kvalitet.

– GF1 passer også til den rutinerte fotografen som ønsker et mindre kamera for å reise lett, sier nordisk produktsjef Hanna Oscarsson i Panasonic.

På IFA kunne hun for første gang presentere GF1, Panasonics tredje Micro Four Thirds-systemkamera.

– GF1 har de funksjoner og kvaliteter man kjenner fra de andre medlemmene i G-serien, G1 og GH1, men selve kameraet er enda mindre. G1 har samme form som et speilreflekskamera, men det er mindre siden det ikke har noe speil. GF1 har et klassisk design og videofunksjon med AVCHD Lite med 720p og dedikert filmknapp. G1 har innebygd elektronisk søker, det har ikke GF1, mens begge har innebygd blits, sier Oscarsson.

GF1 har en Four Third-formats 12,1 megapiksler Live MOS-sensor, som skal kombinere bildekvaliteten hos en CCD-sensor med det lave strømforbruket hos en CMOS-sensor. For å unngå at smuss trenger inn i sensoren har G-serien en støvfjerner som ved hjelp av ultralyd rister partiklene bort.

Den digitale søkeren kan vise 60 bilder i sekundet. Søkeren viser også eksponeringsmåleren, blender- og lukkerinnstillingene.

– Panasonics iA-innstilling (intelligent Auto) gjør det raskt og enkelt å ta gode bilder når du ikke vil gjøre innstillingene manuelt. Under filming fungerer den optiske bildestabilisatoren og autofokusen som vanlig, og gir skarpe videobilder. Autofokusen er rask, med 0,3 sekunder med en Lumix G standard zoom linse, sier Oscarsson.

SYSTEMKAMERA

Med systemkameraene GF1 fra Panasonic og E-P1 fra Olympusønsker de to produsentene å vise hva Micro Four Thirds-standarden er god for. Målet er å kunne tilby like god kvalitet som med tradisjonelle speilreflekskamera, med et kompakt kamera med utskiftbar optikk – men uten speil og prisme. Optikken til Micro Four Thirds-kameraene kan brukes om hverandre.

Les også:

Avansert kompakt

Powered by Labrador CMS