SÅ ETTER MINI-TV

Administrerende direktør Gunnar Garfors i Norges Mobil-TV AS var i Barcelona for å se etter mini-TV.

– Jeg har sett mange spennende produkter, men de er hovedsaklig ment for det koreanske markedet foreløpig. Nå kommer imidlertid stadig flere europeiske land med mini-TV basert på DMB-standarden, og det øker interessen i vår verdensdel, sier Garfors.

Han ser nærmere på en Motorola-telefon, som han mener er typisk eksempel på hva som kan komme også i Norge innen denne produktgruppen. I Barcelona så det ut til at LG og Samsung, i tillegg til Motorola, fortsatt vil være ledende innen mobil-TV. Garfors forteller at han har diskutert med disse produsentene om å komme på det norske markedet, og resultatet karakteriserer han som lovende. Det viktige er at markedet i Europa må være stort og ikke bare gjelde Norge, før disse produsentene kommer på banen.

Av nye land som har valgt DMB-standarden for mini-TV nevner Garfors Malaysia og Mongolia. Vietnam lanserer tjenester med denne standarden om kort tid, Malta er i gang og Frankrike og Italia er også med. I Polen er det prøvesendinger for mini-TV i deler av landet.

Når det gjelder situasjonen i Norge, forteller Garfors at olympiaden ga ett ekstra dytt i salget. Da hadde også et par av distributørene spesialtilbud på mini-TV til under 1.000,-.