Samsungs mobiltelefoner TIL Å TA OG HØRE PÅ

Også Samsung satser for fullt på berøringsskjerm. Men ikke nok med det: her blir det også musikk for alle pengene.

Beat DJ og de andre telefonene i Ultra Touch-serien var det heteste fra Samsung på Barcelona-messen. Denne modellen nå klar for det nordiske og norske markedet.

– Dette er en helt ny musikkserie fra oss. DJ-modellen er en liten telefon med 2,8 tommers berøringsskjerm. Vi tror at berøringsskjermer kommer til å slå igjennom i år, og i tillegg er Beat-serien skapt for musikk, sier produktmarkedssjef Michael Alstrøm.

DJ-modellen har lydchip fra Bang & Olufsen og mulighet for både 2.1- og 5.1-lyd. Samsung karakteriserer dette som en modell med alle muligheter for god lyd. DJ-funksjonen gir en masse ekstra muligheter for lydgjengivelse og -funksjoner. Det gjør at du kan sample, lage egen musikk, påvirke lydbildet med filtre som for eksempel romklang og ekko, og en mengde andre effekter, kort sagt mye av det samme som en DJ gjør. Telefonen har også bildebrikke med 8 megapikslers oppløsning.

Alle de nye modellene fra Samsung har berøringsskjerm. Samsungs skjermteknologi heter AM-OLED. AM står for Active Matrix. Alstrøm fremhever fordelene med OLED-skjerm: høy kontrast og stor skarphet. I tillegg er oppdateringshastigheten større enn på tradisjonelle tynnfilmskjermer. AM-OLED-skjermer kommer på flere modeller senere i sesongen.

Ultra Touch

Like før messen lanserte Samsung telefonen Ultra Touch med modellnavnet S8300. Modellen har både berøringsskjerm og fremskyvbart tastatur. Den er ny i Ultra-serien, som ble lansert i fjor, og karakteriseres som en designmobil.

– Med berøringsskjermen kan brukeren surfe på nett i bredformat og brukerens favorittfunksjoner kan lagres som personlige ikoner, det vi kaller widgets, sier Alstrøm.

Ultra Touch har mobilt bredbånd på 7,2 mbit/sek og skjerm på 2,8 tommer med oppløsning på 240x400 bildepunkter. Kameraet har 8 megapikslers bildebrikke og mulighet for video med 30 bilder per sekund i mpeg4-standard. Internminnet er 80 MB og det er terminal for minnekort opp til 16 GB. Telefonen har Microsoft operativsystem.

Blå jord

Samsung introduserer nå konseptet Blue Earth som sitt blågrønne alternativ. Tanken er at jorden ser blåaktig ut fra verdensrommet, men konseptet går også i grønn retning. Blue Earth skal være de første telefonene med berøringsskjerm som blir drevet av kraft fra eget solcellepanel. Solcellepanelet befinner seg på baksiden av telefonene. I tillegg til den mijøvennlige kraftforsyningen er det lagt stor vekt på at materialene i mobiltelefonen kan gjenvinnes. Disse modellene skal også være fri for miljøfientlige stoffer som bromerte flammehammere og beryllium. Effektforbruket når mobilen er i stand by er lavere enn 0,03 watt.

– På rett vei

– Omsetningstallene våre for november og desember i fjor viser at vi hadde åtte prosent markedsandel i Norge målt av GFK. I fjor høst sa vi at vi håpet å øke fra fem til ti prosent, og det viser at vi er på rett vei, sier salgssjef for Samsung i Norge Even Amdal.

Han forteller at Samsung har 18 prosent markedsandel på verdensbasis og rundt 20 i Europa. Amdal legger vekt på at mobiltelefonene vil nyte godt av folks kjennskap til Samsung som merke når det gjelder lyd, bilde og hvitevarer.

– I 2005 var vi veldig sterke i det norske mobilmerket. Deretter tapte vi en del. Det som skal bringe oss oppover er også at vi kan tilby flotte modeller med mange operativsystemer og god teknologi for bilde og lyd. Vi dekker alle segmentene i markedet, og satser på å bli enda sterkere i foretingsmarkedet, sier Amdal.